ГРАД УЗ “STRONGMAN EURO KUP”, ПРЕДСТОЈЕЋЕ ТАКМИЧЕЊЕ У ЗНАКУ БРОЈА 18

Предстојећи 18. “Strongman Euro Kup” окупиће наредног месеца у Новим Козарцима десеторицу врхунских такмичара из Словеније, Аустрије, Пољске, Чешке, Словачке, Мађарске, Румуније и БиХ. Они ће се окушати у шест дисциплина, а једини представник Србије, уједно и најстарији такмичар, биће Драган Богојевић из Нових Козараца. У име домаћина, Боди-билдинг клуба “Слобода”, Богојевић је указао да локална самоуправа и Месна заједница Нови Козарци већ годинама подржавају спектакуларно такмичење:

– Титулу брани Словенац Матјаж Белшак, бивши правак света и наш велики спортски пријатељ. Иако настарији, покушаћу на прави начин да репрезентујем наше село и државу. Публика може да очекује врхунску забаву и атрактивне дисциплине, попут повлачења камиона- обећао је Богојевић. Град Кикинда, већ годинама уназад, подржава “Стронгман Еуро Куп”, као такмичење које је званично уврштено у овдашњу туристичко- спортску понуду:

– Европско такмичење у Новим Козарцима јединствено је у нашој средини и има завидну репутацију. Отуда и наша дугогодишња подршка. Организовати овакво такмичење није нимало лако и једноставно. Позивам све Кикинђане и житеље овог дела Баната да 18. јула дођу у Нове Козарце- рекао је Марков и изнео уверење да ово такмичење има све предиспозиције да окупи најбоље светске такмичаре, као и да се слика из Нових Козараца нађе у програмима најпознатијих спортских телевизија. Драгољуб Ћосић, председник МЗ Нови Козарци, каже да је поносан на људе из Боди-билдинг клуба “Слобода”, јер истрајавају у организацији овако великог међународног такмичења.

Извор: Град Кикинда