ГРАД ЗА СУБВЕНЦИОНИСАЊЕ ПОЉОПРИВРЕДНИХ ПРОИЗВОЂАЧА ИЗДВОЈИО 20 МИЛИОНА ДИНАРА

Локална самоуправа је средствима за субвенционисање пољопривредних газдинстава подржала скоро 500 произвођача, који су поднели захтеве за куповину пољопривредних и других машина, опреме и репроматеријала. За подстицај пољопривредних произвођача ове године је на располагању било укупно 20 милиона динара, а газдинство је могло да добије до 150.000 динара, односно 80 одсто од вредности. Наш град већ четири године реализује овај програм, а по буџетским средствима, намењеним за подстицај пољопривредних произвођача, међу водећим је у Војводини. Далибор Оличков из Одсека за пољопривреду, задужен за мере руралног развоја, каже да су поред ове заинтересовани могли да се определе за неку од још 15 мера, попут бушења бунара и набавке опреме за наводњавање:

– Од 500 поднети захтева, није подржано само 17. Захтеви нису подржани због непотпуне документације или зато што су предате након истека рока. Иако смо мало морали да ревидирамо буџетска средства која ће током идуће године бити на располагању пољопривредним произвођачима, трудићемо се да покријемо све субвенције. Чак смо додали и неке нове- рекао је Оличков. Нашем суграђанину, Владимиру Крстоношићу, одобрена су средства за куповину пресе за хладно цеђена уља:

-Машина кошта око 283.000 динара. Град је куповину ове машине субвенционисао са 150.000 динара. Сарадња са локалном самоуправом је сјајна. Веома сам задовољан- признаје Крстоношић. Са још неколико пољопривредника, Крстоношић се међу првима прикључио акцији дезинфиковања јавних површина.

Извор: Град Кикинда