ГРАД ЗАПОСЛЕНИМА У ДОМУ ЗДРАВЉА ДАРИВАО НОВЕ УНИФОРМЕ

У знак захвалности за све што су урадили како би сачували јавно здравље у условима пандемије коронавируса, локална самоуправа обезбедила је нове радне униформе за медицинско и немедицинско особље Дома здравља. Град Кикинда је из буџета определио 630.000 динара за набавку 230 униформи. Директорици ове установе, др Биљани Марковић, 40 униформи за Стоматолошку службу Дома здравља, данас је уручила заменица градоначелника Дијана Јакшић Киурски:

– До краја месеца добиће ће их и остале службе Дома здравља. У име локалне самоуправе, још једном желим да се захвалим свим здравственим радницима на напорима да очувају јавно здравље. И даље показују максималу пожртвованост- рекла је она и наставила:

– Од почетка ковид кризе чине велике напоре. Истовремено су, с обзиром на ову професију, изложени ризику да и сами оболеле, што се и дешавало. Иако је епидемиолошка ситуација незнатно боља, позивам суграђане да поштују све прописане епидемиолошке мере и да се вакцинишу, и тако покажу висок степен личне и друшвене одговорности- изјавила је Јакшић Киурски. На свему што су медицински радници досад урадили, признање је одао и Младен Богдан, председник градске Скупштине. Да им ова, али и претходне донације локалне самоуправе много значе потврдила је др Биљана Марковић, директорица Дома здравља:

-Морам да констатујем да нас је током пандемије градочелник Никола Лукач све време обилазио и пратио наш рад. Он је и препознао наше проблеме, а финансијска, морална и свака друга помоћ није изостала. Сам је и уочио да је униформе начео зуб времена. З све службе Дома здравља обезбеђење су нове униформе, а претходно је локална самоуправа донирала и рачунарску опрему нашем вакциналном пункту- навела је др Марковић.

Извор: Град Кикинда