ГРАД ЗРЕЊАНИН ДОБИО СРЕДСТВА ЗА ОРГАНИЗАЦИЈУ МАНИФЕСТАЦИЈЕ „МИХОЉСКИ СУСРЕТИ СЕЛА“ У СТАЈИЋЕВУ И ТИМЕ СВЕЧАНО ОБЕЛЕЖИ СТОГОДИШЊИЦУ ТОГ СЕЛА

Заменик градоначелника Саша Сантова потписао је данас са министром за бригу о селу Миланом Кркобабићем уговоре за доделу бесповратних средстава по Јавном конкурсу за организовање манифестације под називом „Михољски сусрети села“.

Сантовац је рекао да је Град Зрењанин добио средства за организацију манифестације „Михољски сусрети села“ у Стајићеву и тиме обележи стогодишњицу села Стајићева.
 У плану је, навео је, и да се том приликом свечано открије биста оснивачу села пароху Сави Стајићу. 

– Такође манифестација има за циљ и промоцију културе народа који живе на овом простору кроз такмичења ловаца риболоваца, фудбалера, актива жена и омладине села у фолклору и каратеу. У оквиру манифестације која ће трајати три дана биће организоване многе активности, пригодан културно уметнички програм на главној бини, аниматори за децу, такмичење у кувању рибље чорбе, карате куп за децу и утакмица женског фудбалског клуба – појаснио је заменик Сантовац.

Указао је и да је Стајићево је село у ком с поносом истичу да имају велики број талентоване и успешне деце. Каратисти доносе награде са скоро свих већих такмичења у Европи и свету, а цлике овдашњих сликара налазе се у власништву различитих колекционара на свим континентима. 
– Организацијом овакве манифестације желимо да активирамо удружења и младе који живе на селу, да се што више људи упозна са потенцијалима које ово село поседује ида људима који у њему живе живот учинимо квалитетнијим и садржајнијим – рекао је Сантовац. 

Министар Кркобабић пописао је данас уговоре са представницима још 86 јединица локалних самоуправа, које су добиле средства по Јавном конкурсу за организовање манифестације под називом „Михољски сусрети села“.

Он је подсетио да је прошле године по истоименом конкурсу средства за ове намене добило 68 јединица локалних самоуправа, које су током јесени 2021. године организовале ову манифестацију у својим селима. Чак 961 село се такмичило и дружило у најразличитијим дисциплинама, а 100.000 учесника и посетилаца ове манифестације подржало је неговање културе и традиције, допринело обогаћењу друштвеног и спортског живота у селима широм Србије.
Ове године планирано је учешће 1.289 села и 150.000 учесника и посетилаца.

Извор: Град Зрењанин