ГРАД ЗРЕЊАНИН И БОКСЕРСКИ САВЕЗ СРБИЈЕ – ИНИЦИЈАТИВА ДА ХАЛА “МЕДИСОН” ПОНЕСЕ ИМЕ ЛЕГЕНДАРНОГ БОКСЕРА ЗВОНКА ВУЈИНА

Град Зрењанин и Боксерски савез Србије покренули су иницијатицијативу да хала “Медисон” понесе име прослављеног зрењанинског боксера Звонка Вујина.

Тим поводом градоначелник Зрењанина Симо Салапура састао се данас у свом кабинету са председником Боксерског савеза Србије Ненадом Боровчанином и легендама југословенског и српског бокса Драгомиром Вујковићем и Мирком Пузовићем. Пријему су присуствовали и генерална секретарка Спортског савеза града Вукосава Ђапић Атанацковић, као и прослављени боксер Милан Пиперски, селектор репрезентације Србије.

Они су пре пријема обишли гроб Звонка Вујина, а поводом јучерашње годишњице смрти.

Захваљујући градоначелнику на пријему Боровчанин је подсетио да је Вујин први Србин, освајач олимпијске медаље.
– Предали смо иницијативу да хала понесе име „Звонко Вујин“ и да наредне године организујемо први у низу међународни боксерски турнир “Меморијал Звонко Вујин”, то је нешто што је Вујин заслужио и што ће свакако допринети даљем развоју српског бокса- рекао је Боровчанин.

Казао је и да је титула Зрењанина као Града спорта за 2021. годину изузтено значајна и да ће донети много, не само Зрењанину, већ и да ће и Србију поново ставити на спортску мапу Европе.

Градоначелник Салапура казао је да је поменута иницијатива само једна од заједничких иницијатива Града Зрењанина и Боксерског савеза Србије, као и да су подршку томе пружили и зрењанински спортисти, а да ће у погледу унапређења спорта у нашем граду та сарадња бити још боља – конкретно када је унапређење боксерског спорта у питању.

– Заслуге Звонка Вујина у зрењанинском спорту, али не само зрењанинском, уписане су златним словима, а на нама јесте да гајимо културу сећања на Звонка Вујина, његова дела и медаље, али пре свега на лик и дело обичног човека који је живео у свом граду, који је живео за свој град и који се такмичио у једном боксерском клубу, у граду Зрењанину – рекао је градоначелник.

Говорећи о делу иницијативе која се односи на одржавање Меморијалног турнира Звонко Вујин, рекао је да ће Град Зрењанин у сарадњи са Боксерским савезом и боксерским клубовима у нашем граду подржати ту иницијативу и да ће то такмичење бити уврштено у програм обележавања титуле Зрењанина као Европског града спорта 2021. Године.

– Надамо се да ћемо имати и наследнике овде присутних легенди, као и нашег Звонка Вујина – рекао је још градоначелник Симо Салапура.   

Звонимир Звонко Вујин олимпијац, репрезентативац некадашње Југославије и најбољи боксер града Зрењанина и Баната преминуо је прошле године у 76. Години.

Извор: Град Зрењанин