ГРАД ЗРЕЊАНИН, ЈКП „ЧИСТОЋА И ЗЕЛЕНИЛО“ И УДРУЖЕЊЕ ЗА БРИГУ О ЖИВОТИЊАМА БАНАТА „БЕТА“ У НАРЕДНОМ ПЕРИОДУ СПРОВЕШЋЕ НИЗ ЗАЈЕДНИЧКИХ АКЦИЈА

Градоначелник Симо Салапура разговарао је данас са техничким директором ЈКП „Чистоћа и зеленило“ Владимиром Вујином и Дуњом Милошевић представницом Удружења за бригу о животињама Баната „БЕТА“, Зрењанин, а разговарало се о пројекту чију је реализацију то удружење започело ових дана у нашем граду.

Наиме, реч је о пројекту стерилизације и кастрације власничких паса који ће се током наредних дванаест месеци спроводити захваљујући финансијској подршци организације Догс Труст Wордwилде.

Како је навела Милошевић у склопу пројекта грађанима је омогућено да пријаве своје псе за вакцинацију, чиповање и стерилизацију, по умањеним ценама или потпуно бесплатно, а што ће допринети и смањењу броја напуштених паса на улицама.

Изразила је задовољство чињеницом да је већ током првих 24 сата од почетка реализације пројекта за стерилизацију и кастрацију заказано педесет паса. Детаљније информације доступне су на званичној ФБ страници удружења.

Током тог разговора договорено је и да ће Град Зрењанин, ЈКП „Чистоћа и зеленило“ и Удружење „Бета“ у наредном периоду спровести низ заједничких акција о чему ће јавност бити обавештена, а које ће се пре свега односити на најбољи и најпотпунији начин контроле уличних паса  – ЦНРВ програм, као и  едукацију становништва и друго.

Извор: Град Зрењанин