ГРАД ЗРЕЊАНИН ОВЕ ГОДИНЕ ИЗДВОЈИО ЈОШ ВИШЕ СРЕДСТАВА ЗА ЕКОНОМСКО ОСНАЖИВАЊЕ ЖЕНА И ПОДСТИЦАЊЕ РАЗВОЈА ЖЕНСКОГ ПРЕДУЗЕТНИШТВА НА ТЕРИТОРИЈИ ГРАДА

Из градског буџета ове године издвојено је пет милиона динара који ће, кроз  Програм доделе бесповратних средстава за економско оснаживање жена и подстицање развоја  женског предузетништва на територији града Зрењанина у 2022. години,  бити додељене женама предузетницама са територије нашег града.

Оно што је новина у односу на претходну годину, када је за оснаживање жена предузетница Град издвојио два милиона динара и када су средства била намењена искључиво за субвенционисање трошкова за набавку машина – опреме, сада ће средства моћи да се користе и за набавку репроматеријала, уређење пословног – производног простора и обезбеђење средстава за покривање дела трошкова за закуп затвореног и уређеног пословног – производног простора.

Градоначелник Зрењанина Симо Салапура ће у наредном периоду, у складу са одлуком Градског већа, расписати јавни позив, формирати Комисију за реализацију Програма и донети, на предлог Комисије, коначну ранг листу. 
Финансијска помоћ биће додељена корисницама једнократно и неповратно, у највишем износу до 250.000 динара за привредне субјекте који су основани не раније од 1. септембра 2020. године. 

Говорећи о том програму, градоначелник Салапура је истакао да је, као што је познато, Град Зрењанин препознао важност подршке женама, посебно оним у руралним срединама.
– Прошле године  на основу конкурса који смо расписали дванаест наших предузетница добило је  средства, а на основу позитивних резултата и свесни потенцијала жена предузетница из нашег окружења одлучено је да се износ средстава за ту намену значајно увећа како би још већи број жена добило средства и побољшало квалитет живота својих породица – рекао је градоначелник указујући да оснаживање жена на овакав начин доприноси и бољем привредном амбијенту у нашем граду. 

Извор: Град Зрењанин