ГРАЂАНСКИ РАТ – ЖЕЉА ИЛИ ПРИВИЂАЊЕ БОЈАНА ПАЈТИЋА

                Некадашњи председник Владе Војводине и до недавно високи функционер Демократске странке Бојан Пајтићу изјави медијима оценио је да је градоначелник Новог Сада и председник Градског одбора Српске напредне странке Милош Вучевић на скупу подршке државним органима Србије, одржаном у недељу поподне, ни мање, ни више, позвао грађане на сукобе и изазивање грађанског рата. Ако је и од Пајтића, много је. Да ли дотични господин у школи није савладао сва слова, па није могао пажљиво да прочита извештај са скупа и говор градоначелника или је у питању патолошка жеља за повратком на власт по било коју цену, остављамо грађанима да просуде.

                Српска напредна странка уверена је да су грађани Србије добро проценили ко је током викенда, упадом у зграду РТС-а и покушајем упада у Председништво државе, желео сукобе, који би врло лако могли да прерасту у грађански рат. Управо наша странка се залаже за то да се сва политичка и идеолошка размимоилажења решавају дијалогом у Парламенту, а да грађани на изборима дају свој суд о томе коме ће поклонити поверење. Све у складу на највишим демократским принципима.

                Бојан Пајтић, Драган Ђилас, Бошко Обрадовић, Вук Јеремић и слични добро знају да на изборима немају шта да траже. Зато су, зарад повратка на власт, а пре свега привилегија које су имали, спремни на све и по сваку цену.

                Због тога позивамо Бојана Пајтића да, приликом следеће протесне шетње у Новом Саду, стане на чело колоне и поведе своје присталице до зграде Развојне банке Војводине, некадашњег банкомата Демократске странке и објасни им како је покрадена. Нека поведе колону и до Булевара Европе и објасни им како и на који начин су паре пореских обвезника покрадене приликом његове изградње. Надамо се да неће заобићи ни највећи објекат „Радосног детињства“ у Радничкој улици, где га позивамо да одгонетне где су нестале паре намењене изградњи централне кухиње ове установе. Могао би да их поведе и у Бечеј до дворца Хетерленд и исприча им о једној о највећих афера у Војводини.

                Српска напредна странка је уверена да су грађани Српске Атине, Војводине и Србије одавно прочитали политику и намере Пајтића и његових компањона и да не желе нове афере којима би се њихов новац сливао у џепове тајкуна, већ да он буде уложен у инвестиције и отварање нових радних места, што се и догађа у Србији последњих седам година.