GRADNJA AUTOPUTEVA BEOGRAD-ZRENJANIN I ZRENJANIN-NOVI SAD – NASTAVAK SARADNJE S KOMPANIJOM “ŠANDONG HAJSPID“

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je juče sa zamenikom predsednika Upravnog odbora kineske korporacije „Šandong hajspid“ Meng Jenom o nastavku uspešne saradnje na novim projektima.

 Mihajlović je tom prilikom izrazila želju da se, imajući u vidu odličnu saradnju sa pomenutom kompanijom na izgradnji auto-puta „Miloš Veliki“, nastavi zajednički rad i na izgradnji saobraćajnica od Beograda do Zrenjanina i od Zrenjanina do Novog Sada.

 Ona je dodala da Vlada Srbije i ministarstvo čijim radom rukovodi imaju odličnu saradnju sa kineskim kompanijama, zahvaljujući dobrim odnosima predsednika dveju država.

Meng Jen je istakao da je kompanija „Šandong“ veoma zainteresovana za učešće u realizaciji pomenutih projekata, te da su iskustvo izgradnje auto-puta „Miloš Veliki“ i dosadašnja saradnja dragoceni za budući zajednički rad.

 Pored ovih projekata, interesuje nas i saradnja u oblasti takozvanog „pametnog“ saobraćaja. U skladu sa ekonomskim razvojem Srbije, sigurni smo da su izražene potrebe za usavršavanjem saobraćaja, njegovim upravljanjem i uređenjem u cilju što kvalitetnijeg putovanja, rekao je Meng.

 Na sastanku je dogovoreno formiranje zajedničke radne grupe u cilju što efikasnije realizacije projekata izgradnje saobraćajnica Beograd–Zrenjanin i Zrenjanin–Novi Sad, navodi se u saopštenju Kabineta potpredsednice Vlade i ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

 Tekst i foto: Vlada Republike Srbije

Izvor: Grad Zrenjanin