ГРАДОНАЧЕЛНИЦА ПОСЕТИЛА ТЕНИСКИ КЛУБ „ЖАК“ – ПРЕДСТАВЉЕНИ ПЛАНОВИ ЗА ИЗГРАДЊУ ХАЛЕ

Градоначелница Сомбора Душанка Голубовић данас је посетила Тениске терене „Жак“ где су у току неколико инвестиционих радова и овом приликом разговарала је са челним људима Тениског клуба „Жак“ о плановима за даља улагања у овај спортски објекат.

Градоначелница Голубовић је рекла да су се локална самоуправа и Спортски центар у претходном периоду трудили да тениски терени и објекти буду доведени на одређени ниво, како би услови за спортисте били што бољи и како би се тренажни процес ставио у први план.

„Уз велику помоћ Спортског центра омогућили смо овом тениском клубу да одређене трошкове припише Граду и да своја средства усмерава на тренажни процес и омогућавање адекватнијих услова за саме тенисере и оно што је за нас најважније, да што више укључује децу и младе у овај процес. Овде се свакако налазимо и због тога што се изводе одређени радови који ће омогућити пре свега адекватан систем одржавања. У претходном периоду смо омогућили бушење бунара, тако да се сви терени одржавају не пијаћом него бунарском водом и тиме смо значајно смањили трошкове и омогућили већа улагања пре свега за само обављање спортских активности. Данас смо овде да чујемо и неке нове идеје и потребу да у Сомбору тениски спорт има за циљ да живи током целе године и у време када су неповољни временски услови. То је сигурно нешто на чему и у будућем периоду треба радити“ изјавила је градоначелница.

Председник Тениског клуба „Жак“  Лазар Рачић истакао је да локална самоуправа препознаје Тениски клуб као сомборски бренд, и да поред Филипа Крајиновића који је неко ко свуда истиче да је Сомборац и да је члан Тениског клуба Жак, овде тренутно стасавају веома успешни млади играчи.

„Оно што је значајно да истакнем је да је тенис ушао у школе ове године као школски спорт. То ће наравно и нама који се бавимо такмичарским тенисом бити јако добро зато што ће се проширити база, прошириће се број оне мале деце која ће почети да игра и која ће кроз школу заволети тенис и наравно, желети да се такмичи“ рекао је Рачић и додао да су даљи планови клуба да се створе услови за тренирање у затвореном простору.

„Оно што је битно истаћи је да ми немамо услове за зимско играње. Ми имамо два брза терена, два терена на чврстој подлози. То су подлоге које се користе и на Отвореном првенству Аустралије и Отвореном првенству Америке и ја сам презадовољан што је препозната потреба и надам се да ћемо заједнички у наредном периоду радити на томе да добијемо халу. Пројекат имамо, била би то једна челична конструкција, чврста хала. Није само да зими немамо услове деци да пружимо, него чак и лети имате по 5-6 кишовитих дана, на шљаци су баре и тада све стане. Са овом халом ми би се заиста сврстали у ред не само успешних него и комплетних клубова, модерних, какве Сомбор као град заслужује“ изјавио је Рачић.

Извор: Град Сомбор