ГРАДОНАЧЕЛНИЦА ВРШЦА ДРАГАНА МИТРОВИЋ, КАО КОМАНДАНТ ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ, САОПШТИЛА ЈЕ НОВЕ МЕРЕ, КОЈЕ СЕ ДОНОСЕ У ЦИЉУ СПРЕЧАВАЊА ШИРЕЊА ЗАРАЗЕ ВИРУСОМ ЦОВИД-19

Градоначелница Вршца Драгана Митровић, као командант Штаба за ванредне ситуације, саопштила је нове мере, које се доносе у циљу спречавања ширења заразе вирусом Цовид-19.

Једна од мера односи се на ограничења угоститељским објектима. Радно време, од данас, биће од 8 до 17 часова. Град Вршац је већ упутио препоруку угоститељским објектима да у потпуности обуставе рад.

Друга мера је затварање робне пијаце.

Трећа мера је ограничење рада Агрико пијаце, у складу са одлуком донетом од стране Владе Републике Србије. Радно време Агрико пијаце биће од 7 до 12 часова, уз примену свих неопходних мера заштите и ограничења дозвољеног броја људи на одређеној површини.

Ово су мере чије је увођење неопходно, ради очувања здравља свих наших становника и спречавања ширења заразе вирусом COVID-19. Сви морамо бити свесни да је ово једини начин да се одбранимо.

Градоначелница се посебно захваљује привредним субјектима који донацијама помажу током ванредног стања и позвала и остале да следе ове позитивне примере.

Такође, Градоначелница се посебно захвалила волонтерима, који се у великом броју солидарно јављају да помогну најстаријима и угроженом становништву.

„Велику захвалност дугујемо волонтерима, који обављају велики посао. Наша мрежа тренутно има око 200 волонтера, који свакодневно помажу својим суграђанима. Волонтерима се прикључила и Унија студената. А, ради координације и боље организације, јављају нам се и приватне фирме које се су такође основале волонтерске тимове. Наравно да велику захвалност дугујемо и здравственим и просветним радницима, припадницима државних органа, трговцима, свима који се свакодневно излажу да би живот текао нормално.

Апелујемо на све грађане да прате мере које прописује Влада Србије и да савесно поступају и поштују донешене мере, како ради свог, тако и ради здравља свих других око њих.

Извор: Град Вршац