ГРАДОНАЧЕЛНИК БАКИЋ ДАРИВАО СВЕ БЕБЕ РОЂЕНЕ ПРВОГ ДАНА 2024. ГОДИНЕ У ОПШТОЈ БОЛНИЦИ

Градоначелник Суботице Стеван Бакић посетио је данас, у суботичкој Општој болници, прву бебу рођену 1. јануара 2024. године, у породилишту Опште болнице – Левентеа Фаркаша, и његову мајку Агнеш Тот, рођену Пакаи, из Кањиже. Уз честитке на принови, градоначелник Бакић је пресрећној мајци Агнеш предао цвеће и поклон картице у вредности од 100.000 динара, пожелео и њој и њеном сину све најбоље и додао да је, с обзиром на то да су се 1. јануара у Болници укупно родиле четири бебе, донео одлуку да Град Суботица дарује и друге бебе рођене тога дана са по 100.000 динара.|

„Наша досадашња пракса била је да дарујемо само прворођену бебу у Новој години, али захваљујући финансијској стабилности буџета града Суботице која је, иначе, обележила тек минулу 2023. годину, донео сам одлуку да Град Суботица ове године на текуће рачуне три мајке које су, такође 1. јануара добиле принове, уплати по 100.000 динара. Свим мајкама и очевима желим много успеха у родитељству, највећој улози у животу и највећој радости“, истакао је Бакић.

Он је подсетио да град Суботица прати пронаталитетну политику Владе Србије и Покрајинске владе и настоји да унапређује мере које се односе на подршку породици и деци.

„Локална самоуправа у складу са политиком Републике Србије, која је посвећена побољшању демографске слике, прати и унапређује мере пронаталитетне и популационе политике. И у 2024. години предузимаћемо све да се родитељи охрабре за проширење породице, подстакну да овде остану и подижу своју децу. Искористио бих и ову прилику да свим будућим родитељима поручим да ће и убудуће имати подршку и свога града, и своје државе Србије“, нагласио је градоначелник Бакић.

Агнеш Тот је казала да је порођај протекао у најбољем реду и да се и беба, и она, осећају добро.

„Беба је рођена природним путем, на порођају је била тешка 3.400 грама и дуга 50 центиметара. Левенте није моје прво дете, имам и сина из првог брака који сигурно једва чека да види свог брата. Велику захвалност дугујем лекарима и комплетном особљу суботичке Опште болнице на труду и пажњи коју су нам пружили како би све протекло како треба, а посебно се захваљујем градоначелнику Суботице на пажњи и поклону који ми је уручио. Ово заиста нисам очекивала, а драго ми је што је градоначелник посетио све мајке и бебе рођене 1. јануара“, рекла је Агнеш Тот.

Градоначелник Суботице Стеван Бакић је, заједно са директором Опште болнице Суботица и његовим сарадницима, поред Агнеш Тот и њеног сина Левентеа, у породилишту Опште болнице Суботица посетио и Биљану Зороја, из Бачке Тополе, Јовану Коломпар и Слађану Калајџић, из Суботице, мајке које су 1. јануара 2024. године, такође на свет донеле – здраве дечаке.

Извор: Град Суботица