ГРАДОНАЧЕЛНИК БАКИЋ ОБИШАО НОВОИЗГРАЂЕНИ ТУРИСТИЧКО-МАНИФЕСТАЦИОНИ ТРГ У ЧАНТАВИРУ

Градоначелник Суботице Стеван Бакић обишао је данас, у Чантавиру, Туристичко-манифестациони трг изграђен захваљујући средствима Министарства привреде и Града Суботице. Градоначелник Бакић је, тим поводом, изјавио да је пројекат вредан 54,5 милиона динара и да су његову реализацију Министарство привреде и Град Суботица издвојили по 27,25 милиона динара.

„Површина новоизграђеног Туристичко-манифестационог трга је нешто више од 8.700 квадратних метара, док је површина простора под челичном надстрешницом 1721,25 квадратних метара. На овом пијачном простору, предвиђеном за 240 тезги, тренутно је постављено 180, а преостале тезге ће бити постављене након пробног рада и кад се за то стекну услови“, навео је градоначелник Бакић.

Додао је да пређашњи, стари трг није био функционалан и да није задовољавао потребе грађана Месне заједнице „Чантавир“ ни у области привреде, ни у области туризма, ни када је реч о јавним манифестацијама.

„Сада су грађани Чантавира и Суботице добили један модеран, савремен, вишефункционалан и репрезантативан јавни простор. Реализација овог пројекта значајна је из више ралога. Добили смо један уређен пијачни простор на задовољство грађана Чантавира, подигли квалитет живота, подржали очување старих заната, створили услове за нова запошљавања, унапредили услове за останак младих на селу и повезали околна села са приградским насељем. Ово је још један доказ да суботичка локална самоуправа оно што обећа и испуни, али је, истовремено, и још једна у низу свакодневних победа политике мира и стабилности председника Србије Александра Вучића“, нагласио је градоначеник Бакић.

Он је истакао да верује да ће, поред чињенице да суботичка локална самоуправа води рачуна о равномерном развоју градских и приградских месних заједница, још квалитетнијем животу у Чантавиру допринети и пројекат „Чиста Србија“, у оквиру кога ће у овом насељу надомак Суботице бити положено 25 километара канализационе мреже и изграђен пречистач отпадних вода.

Градоначелник Бакић је, на крају обраћања медијима, изразио велику захвалност Министарству привреде што је, како је рекао, препознало значај изградње Туристичко-манифестационог трга и подржало његову изградњу.

Захвалио се, такође, и свима другима који су допринели реализацији овог, како за Чантавир, тако и за Град Суботицу, важног пројекта, првенствено директору Слободне зоне Суботица Саши Граворцу, директорки чантавирског ДП „Комвал“ и запосленима у том предузећу, као и народном посланику Милимиру Вујадиновићу и директору ЈКП „Чистоћа и зеленило“ Слободану Милошеву.

Уз изражавање захвалности свима који су помогли изградњу Туристичко-манифестационог трга, директорка ДП „Комвал“, Илдико Витушка, истакла је како ће током наредних месец дана бити пробни рад, након чега ће бити расписана јавна лицитација за коришћење тезги у закуп.

Према њеним речима, новоизграђени простор неће бити коришћећен само за тезге, већ ће се користити и у друге сврхе, попут фестивала и вашара.

Извор: Град Суботица