ГРАДОНАЧЕЛНИК БАКИЋ ОБИШАО РАДОВЕ НА ИЗГРАДЊИ КОЛОВОЗА У ЦВЕТНОЈ УЛИЦИ НА ПАЛИЋУ

Градоначелник Суботице Стеван Бакић и директор Јавног предузећа за управљање путевима, урбанистичко планирање и становање, Огњен Голубовић, обишли су данас завршне радове на изградњи коловоза у Цветној улици на Палићу. Градоначелник Бакић је, том приликом, изјавио да је за изградњу коловоза у овој улици, у дужини од 230 метара и ширине четири метра, из градског буџета издвојено девет милиона динара, и да ће током наредних неколико дана бити окончани радови и на изградњи коловоза у Јасеновачкој улици, такође у Месној заједници „Палић“.

„Данас сам, у Новом Саду, у име суботичке локалне самоуправе, потписао уговор између Града Суботице и Управе за капитална улагања АП Војводине о додели 170 милиона динара за финансирање пројекта ’Изградња и рехабилитација саобраћајне инфраструктуре у Суботици’. Захваљујем се Управи за капитална улагања што је и ове године препознала потребе града Суботице и њених грађана везане за развој саобраћајне инфраструктуре у нашем граду. Са опредељених 50 милиона динара у буџету града, ове године ћемо располагати са 220 милиона динара за унапређење путне инфраструктуре на територији града Суботице, са којима ћемо решити бројне инфраструктурне проблеме. У оквиру овог пројекта биће реконструисан Новосадски пут, односно обилазница око Палића, у дужини од око пет километара, што ће додатно оснажити  туристичку понуду Палића који је међу топ шест туристичких дестинација у нашој земљи“, нагласио је Бакић.

Додао је да ће наредних дана почети радови на реконструкцији улице Арсенија Чарнојевића, као и радови на изградњи коловоза у улици Луке Ботића, у Месној заједници „Дудова шума“, и II виногради, у МЗ „Чантавир“.

„Пре неколико дана завршена је и реконструкција улице Јована Микића, једне од најпрометнијих саобраћајница у том делу града, у дужини од једног километра. За реализацију тог пројекта, из градског буџета је обезбеђено 14,5 милиона динара. Захваљујући средствима опредељеним за развој саобраћајне инфраструктуре, и у овој години моћи ћемо равномерно да развијамо како градску, тако и приградску и сеоску путну мрежу“, закључио је градоначелник Стеван Бакић.

Извођач радова на изградњи коловоза у Цветној улици је компанија „Војпут“, из Суботице.

Извор: Град Суботица