ГРАДОНАЧЕЛНИК БАКИЋ ОБИШАО РАДОВЕ НА ИЗГРАДЊИ КОЛОВОЗА У ЈАСЕНОВАЧКОЈ УЛИЦИ НА ПАЛИЋУ

Градоначелник Суботице Стеван Бакић, градски менаџер Загорка Панић и директор Јавног предузећа за управљање путевима, урбанистичко планирање и становање, Огњен Голубовић, обишли су данас завршне радове на изградњи коловоза у Јасеновачкој улици на Палићу. Градоначелник Бакић је, тим поводом, изјавио како је за изградњу коловоза у овој улици, у дужини од 230 метара и ширине три метра, из градског буџета издвојено 11 милиона динара, да је у марту асфалтирана и оближња Цветна улица и да је реализовано све што је раније најављено у вези путне инфраструктуре. 

„До краја овог месеца биће завршени радови и на рехабилитацији и проширењу коловоза у улици Пролетерских бригада, у Месној заједници ’Зорка’. Нисмо заборавили ни Месну заједницу ’Гат’, па ћемо до краја године обновити и коловоз у улици Калора Милодановића, а ту су и наше централне градске саобраћајнице, попут Сомборског пута, где ћемо радити реконструкцију у делу од Трга жртава фашизма до Загребачке“, навео је градоначелник Бакић.

Он је истакао да се све ради у складу са стручним плановима, што је, како је рекао, препознала покрајинска Управа за капитална улагања и доделила Граду Суботици средства у висини од 170 милиона динара за реализацију пројекта „Изградња и рехабилитација саобраћајне инфраструктуре у Суботици“.

„У оквиру овог пројекта биће реконструисан Новосадски пут, односно обилазница око Палића, у дужини од око пет километара, и асфалтирано још шест улица, како у граду, тако и у приградским насељима. Јавна набавка за те радове је у току и очекујемо да крену у августу. Основ свега су квалитетни планови и зато смо уложили 20 милиона динара у пројектно-техничку документацију за асфалтирање још 11 улица, као и свеобухватну реконструцију пешачких зона у центру града. Суботицу развијамо и уређујемо равномерно, и тако ћемо и да наставимо. То нам је омогућено захваљујући амбијенту који нам је обезбедио председник Србије Александар Вучић, који се залаже за мир и стабилност, као и Влада Републике Србије“, нагласио је градоначелник Стеван Бакић.

Извор: Град Суботица