ГРАДОНАЧЕЛНИК БАКИЋ ПРИМИО СВЕТСКОГ ПРВАКА У РВАЊУ АЛИЈА АРСАЛАНА

Градоначелник Суботице Стеван Бакић примио је данас, у свом кабинету, делегацију Рвачког клуба Спартак, Спортског савеза Србије и Спортског савеза Суботице, како би још једном честитао на сјајним успесима такмичарима Рвачког клуба Спартак, пре свега Алију Арсалану, рвачу Спартака и репрезентативцу Србије.

Београд и Рвачки савез Србије били су, од 10. до 18. септембра 2022. године, домаћин Светског првенства у рвању, а уз честитке за перфекну организацију стигле су честитке и за сјајне резултате. Репрезентативци Србије освојили су четири титуле светског првака, с тим да су се у овој елитној групи посебно истицали рвачи Спартака који су освојили два златна одличја.

Златну медаљу у категорији до 72 кг освојио је Али Арсалан, док је у категорији до 63 кг најбољи био Себастијан Нађ кога је, подсетићемо, градоначелник Бакић примио непосредно након Светског првенства у Београду. Нађ је, недавно, проглашен и за најбољег сениора у традиционалном избору „Спортиста године Суботице“.

Али Арсалан (27) је рођен у Ирану. Члан је Спартака од 2022. године, освојено светско злато у дресу репрезентације Србије најавио је освојањем бронзане медаље на Првенству Европе одржаном у Будимпешти, у априлу прошле године. У дресу Спартака био је појединачни првак Србије. Био је, такође, и део екипе која је освојила вицешампионску титулу у Првој лиги Србије.

У делегацији са којом се данас састао градоначелник Стеван Бакић, поред Арсалана, били су и председник Спортског савеза Србије, светски првак и олимпијски победник у рвању, Давор Штефанек, председник Спортског савеза Суботице, европски и светски првак у рвању, Сретен Дамњановић, и председник Рвачког клуба Спартак, Дамир Шабић.

Извор: Град Суботица