ГРАДОНАЧЕЛНИК БАКИЋ ПРИМИО ВАКЦИНУ ПРОТИВ COVID-19

Градоначелник Суботице Стеван Бакић и помоћница градоначелника Загорка Панић, примили су данас вакцину против заразне болести COVID-19, на пункту за масовну вакцинацију у Новој општини.

Градоначеник Бакић се након вакцинације обратио медијима. Обавестивши да је примио вакцину кинеског произвођача „Синофарм“, нагласио је да се осећа добро и да је процедура била брза и једноставна, након чега је истакао:

„Мојим данашњим чином желим да пошаљем поруку да је масовна имунизација од кључног значаја, не само за заштиту живота и здравља или растерећења здравственог система, већ је изузетно битна и за развој економије и враћање у нормалан живот.

Захваљујући у првом реду председнику Србије Александру Вучићу, а затим и Влади, Србија као ниједна земља у свету има на располагању и у примени четири врсте вакцина. Оне се не наплаћују, испитане су од наших стручних институција и пуштене у употребу. Ми једноставно морамо да схватимо да без вакцине не можемо да зауставимо ову пандемију, која се јавља у таласима и сваки њен нови удар је све смртоноснији, јер долази очигледно до мутирања вируса. Једино је решење и одбрана управо вакцинација.

Ја сам иначе прележао ову болест али то није гарант да нећу бити поново заражен ако не примим вакцину. Јако је важно и овим путем упућујем апел свим нашим грађанима да се у што већем броју пријаве за вакцинацију. Јако сам задовољан са досадашњим одзивом и податком да се до сада вакцинисало преко 28.000 Суботичана и да је број пријављених такође значајан. Позивам суграђане да наставе тим темпом да се пријављују, да што пре стекнемо колективни имунитет.

Много пута сам нагласио својим сарадницима и пријатељима да је вакцинација за мене највиши патриотски чин, који може свако од нас да учини. Користим прилику да се захвалим изузетним радницима и лекарима Дома здравља Суботица на њиховом великом професионализму посвећености и изузетном раду у спровођењу овог јако битног задатка, како за Град Суботицу, тако и за нашу државу Србију.

Живела Суботица!

Живела Србија!“

Извор: Град Суботица