ГРАДОНАЧЕЛНИК БАКИЋ ПРОГЛАСИО ОТВОРЕНИМ 4. СУБОТИЧКИ ПОЛУМАРАТОН

“Нема бољег увода у прославу Дана града, него што је 4. Суботички полумаратон. Његов слоган „Трчи кроз историју“, сигурно је један од најлепших и најтачнијих у свету уличних трка. Око хиљаду учесника ће трчати поред најзначајнијих грађевина насталих од 18. века до данас. Суботички полумаратон је друга најмасовнија улична трка у Србији, после Београдског маратона, на шта сам изузетно поносан, поготово што је град Суботица учесник од самог почетка”, нагласио је градоначелник Суботице Стеван Бакић на отварању 4. Суботичког полумаратона.

Пандемија корона вируса, рекао је градоначелник Бакић, је ограничила број учесника из иностранства али неколико десетина је изузетно важан број с обзиом на околности.

“Поздравио бих и велики број такмичара из целе Србије који ће сигурно бити најбољи промотери Суботице у својим срединама и неће одолети да нам поново дођу у госте. Изузетно сам поносан и на велики број пријављених Суботичана што значи да су од срца прихватили ову манифестацију и да је у великом броју подржавају”, истакао је Бакић.

Он је велики успех у данашњој „Трци кроз историју“ пожелео и „суботичкој Београђанки“ Нори Тркљи из Атлетског клуба „Црвена звезда“ која је веома успешна у овој спортској дисциплини.

“Посебно бих се осврнуо на трку најмлађих  која је организована  од стране „Актив кидс“ удружења, јер они су будућност нашег града и најбољи представници здравог живота. На крају бих поново честитао организаторима, волонтерима, спонзорима и промотерима“, рекао је Стеван Бакић и прогласио 4. Суботички полумаратон отвореним.

Један од тркача под редним бројем 24 на данашњој трци је и председник Скупштине града др Балинт Пастор. Он се захвалио организаторима што су му омогућили да, како је рекао, има јединствену прилику да стоји за говорницом у дресу Реал Мадрида.

“Пуно ми је срце  што се остварило оно што смо претходних година говорили, да ми имамо шта да покажемо домаћим и иностраним тркачима, имамо најлепше грађевине у Србији. То треба да виде тркачи из земље и иностранства. Драго ми је што ће данас трчати улицама Суботице око 1500 тркача из 17 земаља рачунајући и учеснике Дечјих трка. Желео бих да се захвалим свима што су тркачима омогућили данашњи доживљај, организатору Спортском удружењу „Хоризонт“, Градској управи, свим јавним службама, градским јавним предузећима, полицији, Црвеном крсту, Дому здравља, волонтерима и свима. Желим вам успешну и лепу трку и да се лепо осећате у Суботици“, рекао је др Балинт Пастор.

Извор: Град Суботица