ГРАДОНАЧЕЛНИК БАКИЋ: СУБОТИЦА ПОШТУЈЕ СВОЈЕ СТАРИЈЕ СУГРАЂАНЕ

Геронтолошки центар Суботица обележио је данас 44 године постојања и рада. Пригодној свечаности, уприличеној тим поводом у дворишту Дома за негу Геронтолошког центра, присуствовао је и градоначелник Суботице Стеван Бакић који је, том приликом, честитао 44. годишњицу од оснивања ове социјално-здравствене установе која је, како је рекао, током деценија постала понос нашег града.

„Ова установа од оснивања унапређује рад и услове у свим објектима, као и услугу ’Нега и помоћ у кући’, уз то развијајући и мрежу од сада већ десет гронтолошких клубова. Ова установа једна је од најбољих у Републици Србији, а након реконструкције Дома ’Дудова шума’, главног објекта Геронтолошког центра, сигурно ће бити најбоља у нашој земљи“, казао је градоначелник Бакић.

Истакао је како су локална самоуправа и Геронтолошки центар нераскидиво  повезани, да ће град Суботица и убудуће предузимати све да, заједно са запосленима у тој установи који са великом љубављу и посвећеношћу раде свој посао, унапреди његов рад и развој.

„Град Суботица и Министарство рударства и енергетике заједно су у енергетску ефикасност Геронтолошког клуба ’Бајнат“ уложили 5,4 милиона динара, Министарство здравља је претходних месеци донирало три врхунски опремљена возила, а Влада Републике Србије је, путем Канцеларије за управљање јавним улагањима, препознала важност и квалитет рада Геронтолошког центра и определила чак 800 милиона динара у реконструкцију објекта ’Дудова шума’ која би требало да се заврши следеће године. Захваљујем се, пре свега, председнику Александру Вучићу и Влади Србије на тој огромној подршци и великом улагању, које није једино те врсте у Суботици. Широм земље се на делу показује брига државног руководства за наше очеве и мајке, баке и деке и борба за безбрижно и достојанствено треће доба, у којем и Суботица даје свој допринос“, нагласио је градоначелник Бакић.

Подвукао је да Суботица поштује своје старије суграђане који су је градили и поставили у њој темеље за све што се данас чини како би она била још боља и успешнија.

Директорица Геронтолошког центра Бранкица Тешановић пожелела је добродошлицу градоначелнику, члановима Градског већа, гостима, корисницима, члановима клубова и запосленима и том приликом напоменула да је бити на челу ове установе велики задатак и изазов, али, пре свега, велика част на указаном поверењу.

„Последње  две године биле су тешке за Геронтолошки центар, али наши запослени су као и увек били на врхунцу задатка, надљудски напори су чињени да корона вирус не уђе у домове. Током пандемије завршена је комплетна реконструкција Дома за одрасла лица, а у наредном периоду очекујемо завршетак комплетне реконструкције Дома ’Дудова шума’,  који ће бити најмодернији и најлепши дом у региону“, рекла је Бранкица Тешановић.

Геронтолошки центар Суботица је основан 29. јуна 1978. године. Дом је за 530 домских корисника, седам хиљада чланова клубова и више од 700 корисника услуга Службе отворене заштите, одељења „Нега и помоћ у кући“.

У оквиру обележавања 44. годишњице Геронтолошког центра Суботица изведен је и пригодан музичко-сценски програм.

Извор: Град Суботица