ГРАДОНАЧЕЛНИК ДАРИВАО ПРВАКЕ, ПОЖЕЛЕО ИМ УСПЕШНО ШКОЛОВАЊЕ

Никола Лукач, градоначелник Кикинде, пожелео је првог дана нове школске године ђацима првацима успешан почетак школовања. У пратњи чланица ГВ, Рамоне Тот и Милене Живков, најпре је посетио и даривао шесторо ђака првака ОШ “Мора Карољ” у Сајану. Идентичне поклоне у виду торбе за патике, флашице за воду, маске и осталог најосновнијег школског прибора, локална самоуправа наменила је за 443 малишана. Даривано је 16 првака ОШ “Миливј Оморац” у Иђошу, као и њихове вршњаке у Кикинди. У ОШ “Вук Караџић” поклоне је добило 43 првака, а садржајима наранџастих торби обрадовало се и 66 ђака првака ОШ “Свети Сава”:

– Тешко да неко може да каже да памти овакав почетак нове школске године. Пандемија коронавируса и даље је наша реалност и ту је око нас. Заиста смо се сви максимнално потрудили да проведемо све превентивне мере, како би ђаци, просветни радници и ваннаставно особље били бездедни. Дезинфиковане су све градске и сеоске школе и дворишта. Једино нам преостаје да малишанима, који су по први пут сели у ђачке клупе, пожелимо срећу. Ово је, сасвим сигурно, један од најважнијих догађаја у ниховим жвотима. Сигуран сам да ће им наши просветни радници пренети знање и од њих направити добре и поштене особе – рекао је Лукач. И чланица ГВ за образовање и културу, Милена Живков, потврдила је да су све образовне установе на подручју Града Кикинде спремно дочекале почетак нове школске године:

– Обезбеђена су дезинфекциона средства и заштитна опрема. Користим ову прилику да похвалим све директоре, а просветним радницима и свим ученицима, а нарочито ђацима првацима, пожелим пуно среће и успеха. На нивоу Републике Србије се око пет одсто родитеља определило за онлајн наставу, а таква је ситуација и у Кикинди- потврдила је она. Гордана Рацков, в.д. директора ОШ “Свети Сава”, саопштила је да ова школа има три одељења првака:

– Иза нас су две седмице током којих смо обавили опсежне припреме како би први дан школске године протекао што боље. Безбедност ученика и њихово здравље су нам на првом месту. Ученици нижих разреда подељени су у две групе. Прва група похађа наставу од 8 до 10 сати и 15 минута. Следи дезинфекција за коју је предвиђено 45 минута. Друга група наставу прати од 11 до 12 сати и 40 минута. Након још једне дезинфекције просторија, на наставу у поподневној смени долазе ђаци виших разреда. За њих настава почиње у 13 сати и 30 минута- појаснила је Рацков.

Извор: Град Кикинда