ГРАДОНАЧЕЛНИК ЂУРИЋ УГОСТИО ФЈОДОРА ЈЕМЕЉАНЕНКА

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић заједно је са чланом Градског већа за спорт и омладину Огњеном Цвјетићанином угостио у Градској кући Фјодора Јемељаненка, вишестуког шампиона у комбат самбоу и амбарадора ФИАС ( Светске самбо федерације ). Фјодор Јемељаненко специјални је гост Европског првенства у самбоу, које ће се од 9. до 12. маја одржати у Новом Саду.

Градоначелник је захвалио делегацији на челу са прослављеним шампионом на посети и истакао да је то веома значајно за Град Нови Сад и Репиблику Србију.

– Надамо се да ћемо бити добри домаћини Европског првенства. Србија је земља спорта и такође прослављених спортиста, тако да сам сигуран да ће публика бити бројна и желим вам пуно среће у такмичењу- рекао је градоначелник.

Tоком посете Србији и Новом Саду Јемељењанеко је одржао  предавања студентима новосадског Факултета за спорт и физичко васпитање, као и показни тренинг учесницима Европског првенства и представницима различитих врста борилачких вештина. У делегацији вишеструког првака били су декан Факултета спорта и физичког васпитања Универзитета у Новом Саду је проф. др Патрик Дрид, председник Самбо Федерације Сергеј Јасијев,секретар Самбо Федерације Александар Коршик и председница Самбо савеза Србије Татјана Тривић.

– Радујем се првенству и велика ми је част што сам у Новом Саду јер овде се осећам као код куће. Хвала пуно на великој подршци коју је пружио Град и надам се одличној сарадњи и у будућности – рекао је Јемељенко.

Нови Сад, 9. мај 2024. године

Извор: Град Нови Сад