ГРАДОНАЧЕЛНИК И “КИКИНДСКИ БЕБИ КЛУБ” ОБРАДОВАЛИ РОДИТЕЉЕ 148 МАЛИШАНА

Градоначелник Кикинде, Никола Лукач и његови сарадници, данас су уручили 148 беби пакета, родитељима малишана који су рођени током септембра, октобра, новембра и децембра претходне године. Као и у ранијим акцијама “Кикиндског беби клуба”, родитељи су добили опрему за новорођенчад и мултифункционалне столице за храњење. Честитајући суграђанима на приновама, градоначелник је рекао да је то нешто најлепше што може да се догоди сваком појединцу у животу:

– Моја највећа жеља јесте да у нашем граду деце буде још више. Ово је наш мали знак пажње у вашем великом послу какво је родитељство. Желим вам да децу изведете на прави пут и да смо живи и здрави, сви ми заједно – поручио је Лукач. Чланица ГВ за националне мањине, родну равноправност и бригу о породици, Рамона Тот, признала је да је ово убедљиво најлепша активност Градске управе:

– Из овогодишњег градског буџета определили смо 4,2 милиона динара за беби пакете. Милион динара наменили смо паровима који желе да се одлуче за вантелесну оплодњу. Позвала бих заинтересоване да нам се обрате и предају захтеве – казала је Тот. Да свака помоћ родитељима пуно значи потврдила нам је Ружица Сремчев (24) из Мокрина:

– Јовану сам родила пре четири месеца. Имам још две ћеркице, а поклоне “Кикиндског беби клуба” већ смо добијали. Мултифунцкионална столица се у пракси веома добро показала. Презадовољни смо. Вероватно се млади на потомство ређе одлучују због незавидне финансијске ситуације. Вероватно имају и неке друге разлоге. Мене и супруга то није спутало – признала је млада мајка три ћерке.

Извор: Град Кикинда