ГРАДОНАЧЕЛНИК ИСТОЧНОГ САРАЈЕВА ПОСЕТИО НОВИ САД

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић примио је градоначелника Источног Сарајева Ненада Вуковића. На састанку у Градској кући они су разговарали о модалитетима будуће сарадње у областима привреде, културе и спорта.

Саговорници су се посебно осврнули на значај Европског омладинског олимпијског фестивала – EYOF 2019 који ће бити промовисан на Универзитету у Новом Саду, а који ће од 9. до 16. фебруара 2019. године бити одржан у Сарајеву и Источном Сарајеву.

Реч је о највећем спортском олимпијском фестивалу за младе спортисте који је у саставу Европског олимпијског комитета. Градоначелник Вучевић је истакао да Нови Сад, а посебно као Европска престоница културе и Омладинска престоница Европе, препознаје значај пројеката међународног карактера који доприносе повезивању градова и региона, као и укупном друштвеном развоју. Званичници су се сложили да млади представљају изузетан капацитет сваке заједнице и да њихов активизам доприноси позитивним променама. Они су оценили да је веома значајно то што је фестивал “Exit“ уврстио Јахорину на мапу својих дешавања, јер то додатно доприноси успостављању чвршћих веза и подстиче даљу сарадњу.

Током сусрета оцењено је да је снажна економија основни предуслов напретка у свим важним областима и изразили вољу да логистички подрже успостављање тешње сарадње како на пољу привреде и туризма, тако и на нивоу универзитета, културних и спортских установа и организација.