ГРАДОНАЧЕЛНИК НА ПРЕДСТАВЉАЊУ ЗРЕЊАНИНА НА 44. МЕЂУНАРОДНОМ САЈМУ ТУРИЗМА: “ГРАД ЗА МЕДАЉУ”, НЕ САМО ЗБОГ СПОРТСКИХ РЕЗУЛТАТА И ДОМЕТА

Град Зрењанин, традиционално, представио је своје потенцијале и на овогодишњем, 44. Међународном сајму туризма, који се одржава на Београдском сајму, од 23-26. фебруара. Ова најзначајнија туристичка манифестација у земљи и југоисточној Европи ове године одржава се под слоганом “Кад је одмор није тешко” и окупила је велики број учесника из свих делова Србије, региона, али и других земаља широм света. Партнер сајма ове године је Кина.

Штанд Туристичке организације града Зрењанина посетио је данас градоначелник Зрењанина Симо Салапура, са сарадницима, истакавши да је овогодишњи слоган наступа нашег града “Зрењанин, град за медаљу”, и то из више разлога.
– Слоган „Зрењанин, град за медаљу“ је не само зато што смо Европски град спорта, што смо познати по спортистима и спортским резултатима, већ и што је гостопримство у Зрењанину за медаљу, што су и наше манифестације за медаљу, конгресни туризам је за медаљу, и то можемо да понудимо не само гостима из наше земље, већ и шире. Оно што је значајно је да смо у претходном периоду унапредили понуду у оквиру Специјалног резервата природе „Царска бара“ који итекако има потенцијал да буде туристички бисер нашег региона. С улагањима настављамо и даље, у туристичку инфраструктуру, али и у манифестације и догађаје по којима је Зрењанин познат и препознат – поручио је градоначелник, након обиласка штанда Туристичке организације града.

Вршилац дужности директора ТО града Зрењанина Сања Петровић такође је рекла да се кроз слоган ”Зрењанин град за медаљу“ хтело рећи смо да имамо културу за медаљу, спортисте за медаљу, манифестације, гастрономију за медаљу.
– Одлучили смо се да ове године представимо обједињену туристичку понуду града Зрењанина, тако да су са нама свих дана сајма и остали чиниоци туристичке привреде и понуде са територије нашег града, ту су пољопривредна газдинства, Бања Русанда, Резервати природе, Каштел Ечка, у недељу ћемо организовати промоцију тарашких винограда.Биће ово једна шаренолика и свеобухватна понуда нашег града коjом желимо да дамо до знања свим посетиоцима да смо, првенствено, град добрих људи, добре гастрономије, очуване традиције, културе и бројних манифестација које се на територији нашег града одржавају током целе године – истакла је Сања Петровић и додала да је сајам веома посећен, и да ће вероватно бити још више људи.
– У четвртак је сајам био веома посећен, изазвали смо велику пажњу и много људи интересовало се за нашу туристичку понуду. Наравно, наша добро позната манифестација „Дани пива“ привлачи велику пажњу, али и све остале манифестације – рекла је она.

– Ову годину почели смо већ са две веома важне гастрономске манифестације Кобасицијадом у Белом Блату и Фестивалом чварака у Мужљи, а настављамо даље – Буђењем пролећа, Корзо фестом, спортским такмичењима, Данима пива. Такође, организоваћемо цветне пијаце, ноћни базар, заиста много тога, фестивале хорова, позоришта, јер ми имамо много тога да понудимо и на најбољи могући начин ћемо све то представити у ових четири дана сајма – поручила је Петровић.

Током дана штанд Града Зрењанина посетили су и покрајински секретар за привреду и туризам Ненад Иванишевић, секретар Одбојкашког савеза Србије Иван Кнежевић, као и делегација братског града Требиња, који се представља на сајму на штанду Републике Српске.

Градоначелник је присуствовао и отварању павиљона Покрајинског секретаријата за привреду и туризам и промоцији пројекта “Најбоље из Војводине”, где се захвалио у име свих добитника тог признања. О томе више у посебној вести.

Извор: Град Зрењанин