ГРАДОНАЧЕЛНИК НОВОГ САДА У ПОСЕТИ КРФУ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и градоначелник Општине Крф Константинос Николоузос договорили су да, у наредном периоду, сарадња два пријатељска града буде интензивирана реализацијом бројних пројеката који за циљ имају ближе повезивање два народа.

Први мост сарадње правиће управо најмлађи, ученици највеће новосадске Основне школе „Душан Радовић“ и њихове колеге из основне школе из те грчке општине, а од следеће школске године за 50 најбољих новосадских ученика биће организован боравак у кампу на острфу Крф, договорила су двојица градоначелника приликом сусрета на Крфу, где градоначелник Новог Сада борави на позив свог грчког колеге, а поводом обележавања 153. годишњице присаједињења Јонских острва Грчкој.

– Наш циљ је да нове генерације што боље разумеју нашу заједничку историју, и да кроз усвајање нових знања и њихову размену, проширују и учвршћују везе са својим вршњацима, са нашим пријатељским народом Грчке – истакао је градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и најавио да је градоначелник Општине Крф Константинос Николоузас прихватио његов позив да буде гост Новог Сада 25. новембра, на свечаном обележавању 100 година од присаједињења Војводине Краљевини Србији, али и слободарског уласка српске војске у Нови Сад у Првом светском рату.

Градоначелник Новог Сада присуствовао је данас са својим грчким колегом Константиносом Николоузосом и министром правде Грчке Ставросом Контонисом, свечаној беседи у Јонском парламенту, полагању венаца на споменик Присаједињењу Јонских острва и свечаном отварању изложбе о првом крфском управитељу Грчке.

Током боравка на Крфу, градоначелник Новог Сада Милош Вучевић обишао је острво Видо и Српску кућу, музеј који чува спомен на страдање српских ратника током Првог светског рата.