GRADONAČELNIK OBIŠAO FABRIKU VODE S PREDSTAVNICIMA ODBORNIČKIH GRUPA

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, zajedno sa svojim saradnicima, kao i predstavnicima svih odborničkih grupa u Skupštini grada Zrenjanina, uključujući i predstavnike opozicionih političkih stranaka, obišao je danas postrojenje za preradu vode za piće, kako bi se i lično uverio dokle se stiglo s intervencijama i aktivnostima koje bi trebalo da rezultuju pokretanjem postrojenja i puštanjem u vodovodnu mrežu prečišćene vode. Direktor investitora “Sinertek” Nenad Obradović objasnio je prisutnima koje su aktivnosti trenutno u toku i šta se može očekivati tokom narednih nekoliko dana, a u skladu s obećanjima koja su data premijerki Ani Brnabić, nakon njene nedavne posete postrojenju.

– Trenutno smo u fazi da nam je stiglo 80 odsto od naručene opreme, što je dovoljno za početak rada i nekih 35 do 40 odsto količine vode koje ćemo preraditi i slati u prvom periodu, dok ne stigne ostatak opreme. Imamo obećanje proizvođača iz Francuske da će ostatak delova za reverznu osmozu stići u naredne dve nedelje. Kao i što smo obećali premijerki, možemo da ispoštujemo rok do polovine jula, ili koji dan preko toga, da možemo da pustimo u sistem više od polovine vode u sistem, a do kraja meseca i svih sto procenata – kazao je Obradović i rekao da se izvode i određeni građevinski radovi na objektu za predtretman vode, koji imaju za cilj stabilniji i bolje kontrolisan dotok vode iz bunara JKP “Vodovod i kanalizacija”. 

Odbornik odborničke grupe “Dosta je bilo” Igor Ratković rekao je da su u postrojenje danas došli na osnovu poziva gradonačelnika, da svakako imaju još pitanja koja se tiču ove problematike i da će ih postavljati “u hodu”, a jedino što im je važno jeste da postrojenje počne s radom i iz njega krene čista pijaća voda.

– Nisam kompetentan za stručna pitanja o materiji prerade vode, ali se kao građanin Zrenjanina svakako nadam i očekujem da će se to dogoditi, i to ne smatram političkim, već egzistencijalnim pitanjem. Ovaj obilazak ocenjujem kao pozitivan, jer smo do sada ostajali uskraćeni za informacije ili odgovore na neka pitanja koja smo postavljali, a sada se iskreno nadam da će sve ovo uspeti, i da će iz postrojenja poteći pijaća voda, radi dobrobiti svih građana Zrenjanina – kazao je Ratković predstavnicima medija nakon obilaska postrojenja za prešičćavanje vode za piće.       

Izvor: Grad Zrenjanin