ГРАДОНАЧЕЛНИК ОБИШАО ЛОГИСТИЧКИ ЦЕНТАР „ТЕРМИНАЛ СУ“

Градоначелник Суботице Стеван Бакић обишао је данас, са сарадницима, недавно отворен логистички центар „Терминал СУ“ који је на Биковачком путу изградила истоимена компанија. Домаћини делегацији града били су Александар Васић, власник компаније, као и њен директор Дејан Петровић. Они су гостима приказали капацитете новог објекта и упознали их са начином рада логистичког центра.

Након обиласка објекта медијима се обратио најпре градоначелник Суботице Стеван Бакић. Он је истакао да му је данашња посета причинила велику радост и да се уверио да је „Терминал СУ“ заиста објекат урађен по највишим светским стандардима. Градоначелник је нагласио да није дошао само да пружи подршку једном од најуспешнијих суботичких привредника и његовој компанији, већ и да заједнички објаве да је почетком рада овог логистичког центра у пуном капацитету и пресељењем пратећих служби заокружен процес измештања теретног саобраћаја из центра Суботице.

„Морам да истакнем да је, крајем 2019. године, завршетком обилазнице око Суботице, популарног „Ипсилон крака“, највише захваљујући председнику Србије Александру Вучићу један део теретног саобраћаја био измештен из града. Један део је ипак, због обавеза према царини, санитарним инспекцијама, као и услуга шпедиције морао да улази у град. Међутим, изградњом овог логистичког центра, решен је коначно тај проблем.“ – рекао је, између осталог градоначелник.

Он се даље захвалио Суботичанима на подршци за идеју да се службе изместе на локацију где је изграђен „Терминал СУ“ која је идеална јер се налази на самом крају предграђа, а у близини ауто пута Е-75, односно петље „Суботица – југ“ путем које се камиони могу искључити са аутопута и директно доћи до новог логистичког центра. Након завршетка свих процедура у терминалу превозници могу да наставе даље ка привредној зони у Малом Бајмоку и граничном прелазу Келебија или да се врате у транзит – додао је градоначелник Бакић, нагласивши да „Терминал СУ“ заиста пружа и додатне важне услуге и велику удобност за превознике, који имају на располагању ресторан, сервисну станицу, банкомат и најважније, велики паркинг простор на чак двадесет хиљада метара квадратних, са три стотине места за теретна и мања возила. Он је закључио пожелевши власнику, менаџменту и запосленима у логистичком центру срећан рад и пуно успеха.

Власник компаније „Терминал СУ“ и друге успешне суботичке фирме „Адам-шпед систем“, Александар Васић захвалио се медијима на интересовању и градоначелнику на речима подршке. Он је нагласио да је захвалан Градској управи што је његова компанија имала подршку током читавог процеса реализације пројеката изградње логистичког центра, чиме је заједнички решен проблем теретног саобраћаја на простору града.

Након господина Васића медијима се обратио директор компаније „Терминал СУ“ Дејан Петровић. Он је објаснио да је мотив изградње логистичког центра био првенствено унапређење живота у локалној заједници, по питању безбедности, здравља, али и ефикасности у раду грађана и правних лица у Суботици. Сам објекат је, како је истакао, вишенаменски, изграђен по најсавременијим логистичким стандардима. Осмишљен је тако да корисницима пружи максималну удобност, функционалност, транспарентност и флексибилност у пословању, са тежњом ка ширењу, како простора, тако и услуга.

Директор Петровић је даље истакао да је објекат изграђен сопственим средствима компаније, и то за стотину и седамнаест дана. Комплекс покрива тридесет хиљада метара квадратних, од којих највећи део заузима паркинг, који је осветљен и обезбеђен видео-надзором, а у примени је и најбољи ситем организације паркинга – додао је он, нагласивши да је заиста пуштањем у рад овог логистичког центра, како је рекао и градоначелник, теретни саобраћај измештен из града, односно да не постоји више никаква потреба да тешки камиони улазе у сам центар Суботице.

У самом објекту, укупне површине две хиљаде метара квадратних налазе се: радници Министарства финансија – Управе царина, шпедиције, санитарна инспекција, други привредни субјекти али и модеран ресторан, отворен за све госте – закључио је директор Петровић, захваливши се првенствено запосленима који су одлучили да уложе свој рад у компанију, свим радницима извођача радова који су веома брзо и ефикасно изградили објекат терминала, закупцима који користе капацитете логистичког центра и Граду Суботици на подршци.

Извор: Град Суботица