ГРАДОНАЧЕЛНИК ОБИШАО РАДОВЕ НА ИЗГРАДЊИ ПАРКИНГА КОД БИВШЕГ „ПРОКУПЦА“

Градоначелник Града Сомбора Антонио Ратковић и члан Градског већа за област комуналне делатности и инвестиција Ђорђе Зорић, обишли су данас радове на изградњи паркинга на простору некадашњег предузећа „Прокупац“. Том приликом, градоначелник Ратковић је разговарао са представницима извођача радова „Džimi commerce“ д.о.о. Бездан и надзорног органа испред ЈКП „Простор“ Сомбор о завршеним радовима, као и о радовима који су у току.
Када су завршени радови у питању, спроведена је електроинсталација за потребе расвете и видео надзора и постављени су канделабери. Такође, завршена је изградња зида око самог простора паркинга, насипање слоја туцаника, као и насипање земље на места одређена за зелену површину.
Тренутно се изводе радови на постављању ивичњака и каналица за одвођење атмосферске воде и врше завршне припреме како би се асфалтирали паркинзи. По завршетку асфалтирања које је планирано у наредним данима, приступиће се уређењу вертикалне и хоризонталне сигнализације.
Завршетком радова на изградњи овог паркинга, биће смањен проблем недостатка паркинг места у центру града јер ће нових 80 паркинг места бити на услузи суграђанима.

Извор: Град Сомбор