ГРАДОНАЧЕЛНИК ОБИШАО РАДОВЕ НА ПРОДУЖЕТКУ БУЛЕВАРА ЈОВАНА ДУЧИЋА

Булевар Јована Дучића биће продужен за 330m и спојен са Улицом Драгослава Срејовића у Ветернику. Радове на изградњи саобраћајних површина са пратећом инфраструктуром и јавним осветљењем обишао је градоначелник Новог Сада Милош Вучевић. Профил саобраћајнице подразумева две коловозне са по две саобраћајне траке по смеру, ширине  три метра, разделно острво, обостране пешачке и бициклистичке стазе, као и обостране паркинге и јавно осветљење.

-За нас је ово једна од најбитнијих саобраћајница, јер не само да се продужава Булевар, већ се гради додатна инфраструктура и добијамо потпуно други амбијент за људе који живе овде. Чека нас велика инвестиција у Улици Драголослава Срејовића која треба да прерасте у булевар, да издржи већи саобраћај, како не бисмо имали уско грло. Вредност ових радова је 255 милиона динара, трећину финансира Покрајина и хвала им на томе, а две трећине финансира Град. Канал Т800 на овом потезу који је некада имао функцију, исту губи са изградњом атмосферске канализације, тако да ће и он бити затрпан. Зелена површина између блокова зграда остаје као парковска површина са игралиштима и адекватним мобилијаром, а потез који обухвата и део бившег расадника и других парцела биће урбанистички опремљен за изградњу нових објеката. У близини се граде и социјални станови који ће се продавати по цени коштања изградње, тако да ћемо променити овај део града на боље – нагласио је градоначелник Вучевић.

Он је рекао да је приоритет и даље борба за здравље грађана, те је позвао Новосађане да се не опуштају, јер епидемија није завршена и постоји бојазан да буде угрожено све што се постигло досадашњим мерама.

-Није готово док год имамо и једног оболелог. Посетили смо ово градилиште да покажемо да настојимо да задржимо што већи ниво инвестиција, упркос овој кризи, јер то директно утиче на економију града. Верујем да ће половином маја стање бити много ближе нормализацији, а већ сада пијаце углавном раде, такође и градске установе културе, осим позоришта, али без масовног окупљања. По наредби Градског штаба,  ПУ „Радосно детињство“ се већ сада припрема за прихват деце када држава донесе такву одлуку. Добра вест је да смо добили једну понуду за изградњу јавних гаража, и то три подземне и једне надземне, те разматрамо њену валидност. Амерички „Епик гејмс“ нас је замолио да пролонгирамо на месец дана продају Радничке 32, што ћемо усвојити, јер нам одговара због лицитације која подразумева већи број људи у затвореном простору. Добро је што нису одустали, али има и домаћих компанија које су заинтересоване за тај локалитет. Чекају нас Радничка 2 и Раднички универзитет за који имамо три необавезујуће понуде. Неће ово бити лак квартал за буџет, али ћемо издржати и сачувати финансијску стабилност – изјавио је Вучевић.

На спајању Булевара Јована Дучића и улица Драгослава Срејовића и Сомборске рампе биће формирана кружна раскрсница, која ће уједно служити и као окретница за аутобусе. На новоизграђеној саобраћајници биће постављен нови тип аутобуских стајалишта (платоа) прилагођених нископодним аутобусима, чиме ће бити омогућено грађанима, нарочито старијим особама и особама са инвалидитетом, да без тешкоћа уђу у аутобусе.

Повезивањем Новог Сада и Ветерника на још једном месту биће растерећен веома фреквентан Новосадски пут, као и улице Милеве Марић и Станоја Станојевића које грађани тренутно користе као везу са Улицом Драгослава Срејовића и Ветерником. Оствариће се континуалан ток саобраћаја од Булевара ослобођења до Улице краља Петра I у Ветернику, а то је и предуслов за будуће уређење улице Драгослава Срејовића у том насељу.