ГРАДОНАЧЕЛНИК ОТКЛОНИО НЕДОУМИЦЕ У ВЕЗИ СА ОШ “ВАСА СТАЈИЋ”

Посета градоначелника Кикинде, Павла Маркова, Основној школи “Васа Стајић” у Мокрину, у којој је недавно реконструисан светларник, била је прилика да се отклоне недоумице које се односе на будућу мрежу школа. Информације које су се последњих дана појавиле у нашој јавности нису прецизне и не одговарају стварном стању:

– Град Кикинда заузео је јасан став да се не угаси ниједна основна школа. Док смо ми овде и у прилици да одлучујемо, тако ће бити. Нећемо дозволити да се руши историја, нити да Мокричани дођу у положај који је неразумљив и необјашњив. Ако ико брине о селима и размишља о томе како да се побољшају услови живота у месним заједницама, онда смо то ми-изричит је Марков. Говорећи о овој теми рекао је и следеће:

– Реорганизација ће подразумевати опстанак свих основних школа. Једино што ће се мењати је да ли ће поједине школе остати матичне или не. Објекти, образовни кадар остају исти. Нећемо дозволити да се суштински било шта промени- назначио је Марков и осврнуо се на реконструисани светларник:

– Уместо металне конструкције и танког стакла, зграда сада има нови зид од алуминијума и дуплог стакла. За мање од годину дана, у ОШ “Васа Стајић” је уложено око 12 милиона динара- навео је градоначелник, док је директор школе, Ненад Кихас, прецизирао да је адаптација некадашњег светларника коштала четири милиона динара:

– Покрајински секретаријат за образовање одобрио нам је 3,6 милиона динара, док је пола милиона определила локална самоуправа. На овај начин, остварићемо значајну уштеду енергије, али и повећати безбедност ученика и запослених- навео је директор.

Извор: Град Кикинда