ГРАДОНАЧЕЛНИК ПОСЕТИО ДАНЕ КОШАРКЕ КК „ПРОЛЕТЕР“ – БОГАТА ИСТОРИЈА И ТРАДИЦИЈА КОШАРКЕ У НАШЕМ ГРАДУ

Градоначелник Зрењанина Симо Салапура присуствовао је данас манифестацији „Дани кошарке“ КК „Пролетер“ у Кристралној дворани и том приликом тренерима свих селекција уручио 80 кошаркашких лопти.

Манифестацији је присиствовао и Дејан Давидовац кошаркаш „Црвене звезде“ и репрезентативац Србије.
Градоначелник Салапура је указао да је историја и традиција кошарке у Зрењанину богата и славна.

– Садашњост видимо овде, више од две стотине девојчица и дечака на терену Кристалне дворане, са својим тренерима, стручним тимом Кошаркашког клуба „Пролетер“, а о будућности тек треба да причамо, да видимо како и на који начин да интегришемо све кошаркашке раднике, све кошаркашке клубове у Зрењанину како бисмо на неки начин валоризовали оно што овде имамо,  а имамо добру инфраструктуру, традицију и масовност – рекао је градоначелник Салапура и указао да је сада на Граду и на кошаркашким посленицима да тај спорт још више унапреде.

Градоначелник Салапура је изразио наду да ће ова манифестација, која се одржава на иницијативу КК „Пролетер“ и кошаркашких радника, постати традиционална.
– Важно је да младима представимо шта је то кошарка, нове тенденције у развоју кошаркашког спорта, али, наравно и да се промовише зрењанинска кошарка и сви њени ресурси који су и те како богати и препознатљиви на нивоу целе Србије – рекао је још градоначелник.

Бојан Давидовац, спортски директор КК „Пролетер“ казао је да су „Дани кошарке“ право представљање тог кошаркашког клуба, тачније млађих селекција.
– Данас је овде две стотине клинаца, дечака и девојчица свих генерација, то су деца од пет година, па до најстаријих. Изузетно ми је драго што нас је данас посетио градоначелник и уверио се у праву слику клуба, да види да се овде озбиљно ради и да имамо у погону младу децу, да радимо на томе највише и да желимо да им пружимо најбоље што можемо – рекао је Давидовац.

Захвалио се и на донацији градоначелника рекавши да је то изузетно леп гест будући да им је сада, на почетку, тешко да купе све што им је потребно.
– До пре две године нико није знао где се налази „Пролетер“, када је реч о млађим селекцијама. Било је свега осамдесеторо деце у клубу, а сада их је две стотине четрдесет, нажалост, сва та деца нису данас овде. Са њима ради осам тренера, константно ангажујемо нове људе, младе тренере и сигуран сам да ћемо у наредном периоду имати и првотимце, као што их имамо и сад, да ће клуб стати на ноге и да ћемо осветлати образ свима – рекао је Бојан Давидовац.  

Извор: Град Зрењанин