ГРАДОНАЧЕЛНИК ПОСЕТИО НОВООПРЕМЉЕНО ПОРОДИЛИШТЕ

Градоначелник Сомбора Антонио Ратковић посетио је данас породилиште Опште болнице „Др Радивој Симоновић“, где је, након комплетне реконструкције објекта, завршено и опремање.

Грађевински радови на реконструкцији породилишта рађени су од септембра 2021. до јануара 2022. године, за шта су средства обезбедили Град Сомбор и Министарство без портфеља задужено за демографију и популациону политику. Како би у реновираном породилишту породиље, маме и бебе дочекала и нова опрема, на иницијативу Града Сомбора, током децембра прошле године, организована је и донаторска вечера која је окупила привреднике из Града Сомбора и из целог Западнобачког округа. Акција је прикупила преко 4 милиона динара, а приликом данашње посете породилишту, градоначелник је изразио захвалност свима који су се укључили у акцију.

„Искористио бих прилику да се захвалим свим привредницима и јавним комуналним предузећима, који су се придружили овој лепој и племенитој акцији, да би породилиште изгледало овако како изгледа, комфорније пре свега за све породиље и за наше бебе“, поручио је Ратковић.

Захваљујући прикупљеним средствима купљена је медицинска опрема, намештај и техника, а директор Опште болнице др Драган Растовић истакао је да је први пут за више од две деценије урађена оваква реконструкција и да је сомборско породилиште сада урађено по најсавременијим стандардима.

„Реконструисано је 420 m2. Добили смо нове садржаје, нову изолацијону јединицу, нови апартман, нову претпорођајну салу, пријемну амбуланту, сви подови су замењени комплетно. Урађена је комплетна санација и адаптација“ навео је Растовић, нагласивши да од сада и будући очеви, уколико желе, имају могућност да присуствују порођају.

Извор: Град Сомбор