ГРАДОНАЧЕЛНИК, ПОВОДОМ ДАНА СТУДЕНАТА: ПРЕБРОДИЋЕМО ОВУ СИТУАЦИЈУ, ВРАТИЋЕТЕ СЕ НОРМАЛНОМ ЖИВОТУ И НАСТАВИ НА ФАКУЛТЕТИМА

Студенти у нашој земљи данас, 4. априла, обележавају свој дан. Поново у специфичним условима, с епидемиолошким мерама које подразумевају оn-line наставу, без организованих манифестација које су увек пратиле овај датум у свим унверзитетским центрима у Србији и градовима у којима егзистирају високообразовне установе, укључујући и Зрењанин.

 У нашем граду ранијих година прослава је традиционално организована у студентском дому “Михајло Предић – др Миша”. Изостала је и претходне и ове године, а настава се на Техничком факултету “Михајло Пупин”, Високој техничкој школи, одељењима других факултета у нашем граду одвија “на даљину”.

 Поводом Дана студената, огласио се и градоначелник Зрењанина Симо Салапура.
– Већ другу годину, нажалост, студенти свој дан дочекују ван учионица и факултета, ван студентских домова и мензи, ван спортских терена у својим кампусима и у овом тренутку деле судбину својих колега широм света. Без обзира на такве тренутне околности, студенти у нашој земљи, у нашем граду, остају онај покретачки део друштва, онај витални сегмент науке, прогреса, иновација, свега што данас доносе нове технологије и нови начини размишљања. Много пута смо последњих година истицали колико нам је важно да у Зрењанину отварамо нове смерове и одељења других факултета. То смо реализовали и на нашем Техничком факултету, реновирали смо зграду некадашњег “Комитета” за потребе новог факултета, излазимо у сусрет привреди и њеним захтевима, с том праксом ћемо и наставити.
Верујем да ћемо, уз масовну вакцинацију и даље поштовање епидемиолошких мера, у најскорије време пребродити ову ситуацију, савладати епидемију, да ћете се брзо вратити нормалном животу и студирању и да ћемо наредне школске године све ваше значајне датуме и манифестације обележавати заједно. Честитам вам Дан студената – поручио је градоначелник Симо Салапура зрењанинским високошколцима.

Извор: Град Зрењанин