ГРАДОНАЧЕЛНИК ПОЗВАО СУГРАЂАНЕ ДА СЕ ПРИДРУЖЕ ДОБРОВОЉНИМ ДАВАОЦИМА КРВИ

Градоначелник Сомбора Антонио Ратковић, заменик председника Скупштине града Сомбора Радован Лековић, члан Градског већа за област спорта, деце, омладине и здравства Антонија Нађ Косановић и члан Градског већа за област социјалне заштите Дарко Смиљанић придружили су се данас акцији добровољног давања крви у просторијама Црвеног крста Сомбор.

Градоначелник Антонио Ратковић овом приликом захвалио се добровољним даваоцима крви и истакао да је главни циљ да пацијенти не морају да чекају на течност која живот значи.

„Град Сомбор је увек подржавао активности Црвеног крста кроз добровољно давалаштво крви, како кроз промоцију, тако и кроз материјалну подршку. У Сомбору и насељеним местима 2% чине редовни добровољни даваоци крви, ја им се на томе лично захваљујем. Ми ћемо свакако тежити да тај број буде још већи, јер наш циљ је да крв чека пацијента, а не пацијент крв. Што се тиче 2019. године, примећен је пораст добровољних даваоца крви, нарочито младих. Хвала омладини Сомбора. Такође, примећен је и пораст броја жена које су се прикључиле овој најхуманијој породици, чак 25% од добровољних даваоца крви у 2019. биле су жене. Хвала и нашим дамама“ рекао је градоначелник и позвао суграђане да се придруже овом хуманом чину.

„Током епидемиолошке ситуације у 2020. години имали смо благи пад добровољних даваоца крви, зато као градоначелник, као добровољни давалац крви, а најпре као грађанин Сомбора и човек који воли свој град и људе који у њему живе, молим све људе који су у могућности да дају крв. Будимо срећни док можемо да помажемо другима, јер је то најпре људски и хумано“ поручио је Ратковић.

Извор: Град Сомбор