ГРАДОНАЧЕЛНИК ПРИМИО АТЛЕТИЧАРКУ МИЛИЦУ ГАРДАШЕВИЋ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић заједно је са чланом Градског већа за спорт и омладину Огњеном Цвјетићанином примио у Градској кући атлетичарку Милицу Гардашевић из Новог Сада која је освојила бронзану медаљу на Европском првенству за млађе сениорке у дисциплини скок у даљ у Шведској.

– Веома смо поносни што из Новог Сада долази толико успешних спортиста који у најбољем светлу представљају наш град и државу у целом свету. Последњи у низу лепих спортских догађаја у 2019. години јесте бронзана медаља Милице Гардашевић на Европском првенству за млађе сениоре у скоку у даљ. После Иване Шпановић, имамо велику нову наду новосадске и српске атлетике и верујемо да ће Милица наставити истим путем победа и добрих резултата. Волео бих да је видимо на Олимпијским играма у Токију и верујемо да је пред њом сјајна каријера. Желимо јој добро здравље и спортску срећу, као и брз и успешан опоравак, с обзиром на то да је у Шведској скакала са повређеним зглобом. Кључна ствар што се тиче атлетике у Новом Саду јесте реализација стратегије за изградњу Атлетског центра. Тај пројекат је темељ и гарант даљег развоја атлетике, не само у Новом Саду, већ и у држави и целом региону. Град Нови Сад је уговорио израду главног пројекта и очекујемо да ћемо почетком 2020. године добити коначан пројекат. Реч је о отвореном стадиону и хали на Југовићеву, као делу комплекса у оквиру којег ће бити изграђени станови за припаднике Службе безбедности, као и нова школа и обданиште. С обзиром на то да ће реконструкцијом стадиона „Карађорђе“ бити склоњена атлетска стаза, атлетичарима ћемо омогућити да имају свој посебан центар у Новом Саду, мир и најбоље могуће услове за тренирање – рекао је градоначелник Вучевић и нагласио да ће се Град залагати да помогне Милици на све начине како би имала најбоље могуће услове за живот и тренирање у Новом Саду.

Милица Гардашевић се захвалила АК „Војводина“ и Граду Новом Саду на подршци коју јој пружају дужи низ година.

– Надам се да ћемо заједничким снагама освојити још многа одличја. Изузетно сам задовољна пласманом и драго ми је што сам наставила континуитет освајања медаља. Сезона још није готова, а циљ ми је лични рекорд. Након краћег одмора и опоравка настављамо припреме за Светско првенство за сениоре које се одржава у Дохи крајем септембра месеца – рекла је Милица Гардашевић.