ГРАДОНАЧЕЛНИК ПРИСУСТВОВАО СЕДНИЦИ ИЗБОРНЕ СКУПШТИНЕ УДРУЖЕЊА ПЕНЗИОНЕРА ГРАДА НОВОГ САДА

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић присуствовао је седници изборне Скупштине Удружења пензионера Града Новог Сада, на којој су оцењивани резултати рада те организације у последње четири године. Том приликом градоначелник је нагласио да је сарадња Града и Удружења континуирана и плодотворна.

– Град препознаје потребе и интересе наших најстаријих суграђана. Према појединим евиденцијама у Новом Саду има око 80 000 пензионера, што је значајан број, и у складу с тим настојимо да искажемо међугенерацијску солидарност и помажемо грађанима у трећем животном добу. То чинимо на различите начине, а један од њих је сарадња са Удружењем пензионера. Такође, улажемо у инфраструктуру, финансирамо пројекте намењене пензионерима у различитим областима, путем Геронтолошког центра, клубова пензионера којих имамо око 18 у граду. Намера нам је да реконструишемо постојеће клубове и отворимо нове, у различитим деловима града, да бисмо пензионерима обезбедили добре услове за квалитетно слободно време и дружење – нагласио је градоначелник Милош Вучевић и додао да Град уважава и цени све што су пензионери поднели током финансијске консолидације државе.

Градоначелник Вучевић захвалио се актуелном председнику Удружења Моми Чолаковићу, који је поново кандидат за ту функцију, на доброј сарадњи захваљујући којој, како је рекао, Град има јасну представу о захтевима пензионера и онда може да исте инкорпорира у градске одлуке које регулишу области од значаја за њих.