ГРАДОНАЧЕЛНИК ПРИСУСТВОВАО ТРАДИЦИОНАЛНОЈ МАНИФЕСТАЦИЈИ „САЛАЈАЧКИ ДОРУЧАК“

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић присуствовао је, заједно са председницом Покрајинске Владе Мајом Гојковић и сарадницима, традиционалној манифестацији „Салајачки доручак“ на терену Рукометног клуба „Славија“. Циљ манифестације је неговањe традиције и очување културног наслеђа Салајке, као и упознавање млађих нараштаја са обичајима и животом старе Салајке кроз време.

– На данашњи дан Летњег св. Николе, желим вам драги Салајчани добру срећу и здравље и да вам у знаку црвеног слова у календару буде све родно и просперитетно. Да наставимо да се састајемо и чешће посећујемо, да наставе и „Културна Салајка“ и „Салајачки доручак“ да живе и окупљају све већи број Салајчана и посетилаца Новог Сада. Фудбалски клуб „Салајка 1926“ ускоро слави сто година постојања и на то треба да сте поносни, превасходно због деце, јер на њима свет остаје. Недостаје нам оваквих дружења, да се окупљамо и разговарамо као и да уживамо у војвођанским ђаконијама. Град ће наставити да улаже у Салајку у сарадњи са Месном заједницом и да развија овај део града – рекао је градоначелник.

Познати писац и стари Салајчанин Бранислав Павлић Буња поздравио је присутне након културно-уметничког програма и истакао значај окупљања и дружења на данашњој манифестацији.

– Желим да захвалим градоначелнику и Граду Новом Саду што увек желе да нас саслушају и што улажу у овај део града, у спортске терене и спорт уопште, јер на тај начин улажу и у младе нараштаје на којима свет остаје – рекао је писац.

Нови Сад, 22. мај 2024. године

Извор: Град Нови Сад