ГРАДОНАЧЕЛНИК СИМО САЛАПУРА ОРГАНИЗОВАО ПРИЈЕМ ЗА ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ НОВА МОЛДАВА ИЗ РУМУНИЈЕ – МОГУЋА САРАДЊА У РАЗНИМ ОБЛАСТИМА КРОЗ ПРОЈЕКТЕ ПРЕКОГРАНИЧНЕ САРАДЊЕ

Председник Оштине Нова Молдава (Румунија) Јон Кисалица посетио је Зрењанин, заједно са својим сарадницима, а градоначелник Симо Салапура организовао је тим поводом пријем за госте у свом кабинету.

Пријему су присуствовали и Дарко Вукић из Регоналног центра за развој „Банат“ и Жељко Цвијановић, директор Предшколске установе Зрењанин. Током тог сусрета било је речи о могућностима сарадње Општине Нова Молдава и Града Зрењанина, у различитим областима.

Посебно је указано да би та сарадња могла бити остварена кроз различите ИПА програме прекограничне сарадње Србија – Румунија. Управо један од пројеката са партнерима из Нове Молдаве реализоваће Предшколска установа Зрењанин, која је већ учествовала у програмима прекограничне сарадње са партнерима из неколико градова у Румунији.

Нова Молдава је општина у румунском округу Караш-Северин, у пограничној области Ђердапа, на супротној обали Дунава наспрамсрпских општина Голубац и Велико Градиште, с којима такође остварује одређене видове сарадње. Месту је, као некадашње село, прикљученаСтара Молдава, а насеље је значајно по присутнојсрпској националној мањини у Румунији.

Извор: Град Зрењанин