ГРАДОНАЧЕЛНИК СТЕВАН БАКИЋ ОБИШАО ПРВУ БЕБУ РОЂЕНУ У 2023. ГОДИНИ У СУБОТИЦИ

Градоначелник Суботице Стеван Бакић посетио једанасу породилишту Опште болнице Мартину Колар (27), чија је кћерка Мирабел прва беба рођена у новој 2023. години у Суботици. Уз честитке на принови, градоначелник Бакић је мајци Мартини уручиопоклон картицу увредности од 100.000 динара, као и пригодне поклоне за бебу Мирабел, њеног брата Мирела (5) и сестре Мелису (3) и Мелани (1).

Градоначелник Бакић је том приликом честитао поносној мајци на принови и пожело да заједно са супрогом, с пуно љубави, стрпљења и пажње подиже њихово четворо деце. Он је поручио свим будућим родитељима да ће имати подршку и своје државе Србије, и свог града.

„Град Суботица редовно новчано помаже све труднице и мајке, а захваљујући републичким мерама, на основу финансијске подршке породици са децом за рођење четвртог детета остварује се право на износ од 2.569.896,36 динара у 120 једнаких месечних рата, по 21.415,80 динара, као и једнократних 5.948,84 динара за набавку опреме за дете”, нагласио је Бакић.

Он је подсетио да уколико је мајка незапослена, од Покрајине остварује право на матерински додатак у износу од 15.000 динара месечно у трајању од две године од дана рођења детета.

„То је део ширег пакета мера подршке рађању за које се снажно залаже председник Србије Александар Вучић, а које ће помоћи да се зауставе негативни демографски трендови”, истакао је Бакић.

Мартина Колар изразила је захвалност граду Суботици и градоначелнику Бакићу на подршци и данашњој посети. Она се захвалила докторима и свом медицинском особљу на указаној пажњи.

„Порођај је протекао у најбољем реду, а беба се осећа добро. Данас излазимо из Опште болнице и идемо у Ором, насеље у коме живимо, где нас с нестрпљењем очекују мој пресрећни супруг Марио и наше троје деце, Мирел, Мелиса и Мелани“, рекла је срећна мајка Мартина Колар.

Осим Мирабел Колар (2900 грама, 50 центиметара), која је рођена 1. јануара у 01.50 часова,првог дана ове године рођене су још две девојчице и дечак.

Данашњој посети прворођеној беби у новој 2023. години присуствовали су и в.д. директора Опште болнице Суботица др Саша Џелебџић и помоћница градоначелника за област информисања и послове Кабинета градоначелника Весна Босанчић.

Извор: Град Суботица