ГРАДОНАЧЕЛНИК СТЕВАН БАКИЋ ПРИМИО ТАКМИЧАРЕ ТЕНИС КЛУБА СПАРТАК

Поводом недавно освојене титуле првака државе у сениорској екипној конкуренцији, градоначелник Суботице Стеван Бакић састао се данас, у Зеленој сали Градске куће, са такмичарима Тенис клуба Спартак и представницима струке и руководства овог клуба. Уз честитке на великом успеху, градоначелник Бакић је, тим поводом, изјавио де је Тениски клуб Спартак клуб са богатом традицијом и, по резултатима, један од најуспешнијих спортских колектива у овом граду.

„Суботичани су протеклих дана, поред једног од највећих светских турнира у тенису Вимблдону, имали привилегију да у тенису и врхунским мечевима уживају и на теренима Тенис клуба Спартак, и то из првих редова, где је одржана завршница Екипног првенства Србије за тенисере. Оно што сматрам посебним јесте начин на који је освојена ова шампионска титула. Током данашњег срдачног разговора са овим предивним људима рекао сам да и у сусретима са својим сарадницима, као и у мојим иступањима у медијима, инсистирам да морамо више да поштујемо град у коме живимо, јер он то заслужује, и резултате које постижемо. Управо то се догодило и у полуфиналу, а нарочито у финалу Екипног првенства Србије у тенису. Ови момци нису били озбиљно схваћени, поготово од свог ривала у финалу, у којем су се састале две најбоље екипе у Србији. Противник је очекивао да ће лако са њима изаћи на крај, а они су веровали у себе, поштовали себе и то им је донело овај пехар“, нагласио је градоначелник Бакић.

У изузетно драматичном финалу, подсетио је, тенисери Спартака успели су да победе великог ривала, Црвену звезду, и да, у протеклих пет година, освоје трећу шамионску титулу екипног сениорског првака Србије у мушкој конкуренцији.

„У претходних пет година и сениорска женска екипа Спартака донела је једну титулу првака државе. То је велики успех за Тенис клуб Спартак и Град Суботицу. Похвалио бих и руководство овог клуба, које чини све како би такмичарима обезбедило оптималне услове. Тениски клуб Спартак има и квалитетну струку, тренере који преносе своје знање и на ове момке, и на млађе генерације. У овом клубу ангажован је и велики број деце која постижу врхунске резултате у својим узрастима“, рекао је Бакић.

Он је истакао да су имена сениора који су освојили шампионску титулу екипног првака државе: Кристиан Јухас, Душан Обрадовић, Адам Ковач, Милош Вуковић и Матеја Гојковић, који су били присутни на данашњем пријему, као и имена одсутних тенисера, а то су браћа Сабанов и гостујући играч Азиз Кијаметовић, већ позната и у Србији, и ван граница наше земље, и да би та имена требало да знају и сви Суботичани.

„Тенисерима Спартака желим пуно среће и успеха и у будућности, да постижу још боље резултате, да промовишу свој клуб, свој град и своју Србију. И да знају да је суботичка локална самоуправа ту да учини све и помогне руководству клуба да им обезбеди што боље услове за рад и такмичење. Тениски куб Спартак располаже са десет терена са шљаком, од којих су седам под рефлекторима, три са тврдом подлогом под балоном и халу са шљаком коју смо недавно реновирали заједно са Покрајинским секретаријатом за спорт и омладину која омогућава несметани тренажни процес и током зимског периода. На данашњем састанку обећао сам да ће Град Суботица предузети све да се осветле још и та три терена са шљаком“, закључио је градоначелник Стеван Бакић.

Председник Тенис клуба Спартак, Милан Вучковић, изразио је захвалност градоначелнику Бакићу на данашњем пријему, као и на подршци у континуитету коју и он, и Град Суботица, пружају овом спортском колективу.

„У протеклих пет година по трећи пут смо успели да будемо шампиони и верујем да ћемо и у наредних пет година, ако не успемо да будемо бољи, наставити бар са таквим низом резултата. Није нам било лако, поготово што смо у финалу за противника имали велику Црвену звезду, а чињеница да смо били домаћини овог финалног турнира допринела је да и наши суграђани имају прилику да уживају у врхунском тенису. Ми смо захвални суботичкој локалној самоуправи која препознаје наш труд и квалитет и која је, када год смо се обратили, била увек ту да нам помогне. Драго ми је што ћемо коначно решити и рефлекторе на три терена на којима недостаје осветљење. Ми имамо много деце и једини смо клуб у којем се последњих година њихов број повећава. У такмичарском погону имамо више од 200 деце, од којих њих око 65 иде на турнире. Замолили смо да се од три неосветљена терена на шљаци осветли макар један, а добили смо обећање од градоначелника Бакића да ће то бити решено на сва три терена. То заиста нисмо очекивали. Презахвални смо и мислимо да ћемо то добити до краја ове године“, казао је Милан Вучковић.

На данашњем пријему и подршци градоначенику Бакићу и Граду Суботици захвалили су се и тренер Ладислав Деметер, као и тенисер Спартака, иначе Новосађанин, Душан Обрадовић.

Пријему у Зеленој сали Градске куће присуствовали су и члан Градског већа задужена за област спорта и омладине, Наташа Алексић, и секретар Спортског савеза Града Суботице, Дејан Вуковић.

Извор: Град Суботица