ГРАДОНАЧЕЛНИК СТЕВАН БАКИЋ ЗАПОЧЕО ВЕЛИКУ ЕКОЛОШКУ АКЦИЈУ У СУБОТИЦИ

Садњом садница  у вртићу „Хајди“ Предшколске установе „Наша радост“, у Малом Бајмоку градоначелник Суботице Стеван Бакић започео је велику еколошку акцију, садњу више од 1200 садница лишћара и четинара. Акција ће током године обухватити све градске и приградске школске и предшколске објекте.

Градоначелник Бакић је том приликом нагласио да  је данас започет један велики еколошки пројекат у нашем граду у оквиру кога ће садницама бити обогаћена сва приградска и градска школска и предшколска дворишта.

„Тиме стварамо здравије окружење за нашу децу и претварамо окружење ових установа у мале фабрике кисеоника за наш град. Председник Александар Вучић недавно је нагласио да ће један од приоритета за Србију у наредном периоду бити улагање у екологију. Град Суботица жели да прати такву политику и да на овакав начин пружи свој допринос“, истакао је Стеван Бакић.

Садњом дрвећа, рекао је градоначелник, у којем ће учествовати и наши мали Суботичани, учимо их правим вредностима и важности здраве животне средине.

„Ове саднице ће расти заједно са њима. Ако се малишани и њихови васпитачи и наставници буду старали о тим младицама, једног дана ће моћи да се похвале својој деци да су они одговорни за те крошње под чијим хладом ће се играти будуће генерације“, рекао је Стеван Бакић.

Суботици је, како је навео градоначелник Бакић, потребно повећање зелених површина, а у овој акцији град је нашао сјајног партнера у  Горанском расаднику, једном од највећих произвођача квалитетног садног материјала у Србији.

„Они су донирали саднице за овај пројекат и захваљујем се руководству, запосленима и свим волонтерима расадника за ту помоћ“, подвукао је Бакић.

Акција ће обухватити како градске, тако и приградске школе и обданишта, напоменуо је градоначелник Бакић и додао да ће нашим најмлађима наредних месеци главни мото бити она Змајева – „Где год нађеш згодно место, ти дрво посади“.

Директор Предшколске установе „Наша радост“ Вељко Војнић захвалио се градоначелнику на значајној донацији која ће допринети пошумљавању и озелењавању објеката ПУ „Наша радост“.

„Ова значајна донација градоначелника је почетак једне акције кроз коју ћемо децу у нашим објектима упознавати са значајем развоја екологије“, рекао је Вељко Војнић.

Објекат „Хајди“, како је додао Вељко Војнић, ускоро ће моћи да се похвали и новим игралиштем за децу.

Извор: Град Суботица