ГРАДОНАЧЕЛНИК У МЕЛЕНЦИМА: ВИШЕ ОД 100 МИЛИОНА ДИНАРА ИВЕСТИЦИЈА, КВАЛИТЕТНИ ПРОЈЕКТИ И ДОБРА САРАДЊА С РЕПУБЛИКОМ И ПОКРАЈИНОМ

– У протеклом периоду у Меленцима је инвестирано више од 100 милиона динара и мислим да је ово насеље најбољи пример односа Градске управе према насељеним местима и наших тежњи да равномерно уређујемо и град и села. Улагано је овде и у бању и у стадион, у вртић и школу, реновиран је трг у центру села који је прелеп, зграда месне заједнице, реконструише се Бибићева кућа, успели смо и овде, као и у сваком насељеном месту и у целом граду да реконструишемо комплетну уличну расвету, тако да сам задовољан колико улажемо и како напредујемо. Наравно да може брже, да су људи нестрпљиви, али мислим да преко сто милиона за једно насељено место оправдава и све оно што људи очекују од нас – рекао је градоначелник Зрењанина Чедомир Јањић након данашње посете Меленцима.

Он је са сарадницима посетио Бању Русанду и стадион фудбалског клуба “Русанда”, који је реконструисан средствима Министарства омладине и спорта у износу од 27 милиона динара, Бибићеву кућу у центру Меленаца, споменик културе у чију обнову Министарство културе Србије улаже 19,5 милиона динара, за радове у две фазе, као и основну школу “Др Бошко Вребалов”, где је Град Зрењанин уложио око 4 милиона динара у реконструкцију школског дворишта, а у сарадњи с кабинетом министарке без портфеља за популациону политику опремио додатни простор за боравак деце у вртићу.

Инвестиције у Меленцима су, по речима Јањића, добар пример сарадње Града Зрењанина са различитим министарствима Владе Републике Србије, као и са покрајинским секретаријатима АП Војводине.
– Када постоје добри пројекти заједнички учествујемо и у њиховој реализацији, тако да смо заједно овде решили и стадион и вртић, и Бибићеву кућу, а имамо у плану још неколико заједничких пројеката, како у Меленцима, тако и у неким другим насељеним местима на градској територији – рекао је Јањић.   

Председник Савета МЗ Меленци Веселин Фрајић истиче добру сарадњу с локалном самоуправом, Покрајином и Републиком, одакле стижу значајна средства за различите пројекте у селу.
– Осим побројаних, решавамо и инфраструктурне проблеме, као што је водоснабдевање, копа се нови бунар, одлично сарађујемо и са школом и директорком, тако да смо реконструисали и школско двориште, управо су замењене и све живине сијалице у селу, тако да је решена и улична расвета и у поптпуности сам задовољан како теку инвестиције – навео је Фрајић. 

С радовима на обнови Бибићеве куће у центру села градоначелника је упознао директор Завода за заштиту споменика културе Зрењанин Милан Ковачевић, који је рекао да су завршени радови у оквиру прве фазе, а да је с Министарством културе потписан уговор о реализацији друге фазе, чији се завршетак очекује до краја ове године.
– Санација подразумева радове на кровној конструкцији и фасади, зидарске, лимарске и браварске радове, замену целокупне столарије. Када се сви радови заврше, намена куће ће бити за све културне активности које организује месна заједница Меленци, са једном спомен-собом села, превасходно за породицу Бибић која је кућу поклонила селу – објаснио је Ковачевић.  

Директорка школе “Др Бошко Вребалов” Наталија Макивић такође је истакла одличну сарадњу с Градом Зрењанин и навела да су у школи у протекле две године реализоване инвестиције каквих није било у протекле три деценије.
– Средствима из пројеката обновили смо школски намештај, опремили нов простор и додатну учионицу у оквиру вртића, набавили еколошка дидактичка средства, и од ове године имамо у вртићу седам група – две са децом од 3-5 година, две мешовите групе са целодневним боравком и три групе предшколаца, укупно око 150 деце. Школу похађа 520 ученика и за њих смо санирали и уредили двориште, за шта је Град Зрењанин издвојио око 4 милиона динара. Осмишљено је тако да има и едукативни карактер, спортске и ликовне садржаје, и да деца у њему могу проводити и слободно време, у чему су нам помогли и наши педагози – рекла је директорка Макивић. 

Извор: Град Зрењанин