ГРАДОНАЧЕЛНИК У ОБИЛАСКУ РАДОВА НА БАГЉАШУ: ТОКОМ ПРОЛЕЋА УРАЂЕНО 8,5 КИЛОМЕТАРА НОВОГ АСФАЛТА ИЛИ ТРОТОАРА У ГРАДУ И НАСЕЉЕНИМ МЕСТИМА

– Током пролећа и почетком лета, упркос ванредном стању, свим неповољним околностима и смањеном буџету, успели смо да реконструишемо већи број улица у граду и насељеним местима и уградимо нов асфалт или тротоар у дужини од преко 8,5 километара, тако да могу да будем задовољан оним што је ове године урађено – истакао је градоначелник Зрењанина Чедомир Јањић, који је данас, са сарадницима, посетио највеће градско насеље “Багљаш”.

У том насељу завршавају се радови у оквиру прве фазе реконструкције тротоара на Булевару Вељка Влаховића, на потезу од надвожњака до Стражиловске улице. Ова главна пешачка комуникација на територији две месне заједнице – “Вељко Влаховић” и “Соња Маринковић” – добила је потпуно нову физиономију и изглед. Тротоар је проширен све до бициклистичке стазе, од које је одвојен ивичњаком, уместо дотрајалог асфалта постављена је бехатон подлога, а посебно су решена и уклапања с површинама унутар тржног центра, аутобуског стајалишта и код пијаце. Радове је извело зрењанинско предузеће “Еко – Градња”.

 – У питању је површина од око 2500 квадратних метара, завршен је део у дужини од 450 метара и ширини од 4 метра. Ово је прва фаза, а планирамо да овако урадимо цео Булевар Вељка Влаховића, с обе стране. Пројекат је вредан близу 11 милиона динара. Мислим да смо урадили добру ствар, нови тротоар је леп и функционалан. Радиће се и порта цркве, у нешто другачијем бехатону, тако да ће и тај простор чинити једну целину, као што је то случај код платоа испред зграде месних заједница. Планирамо и градњу две кружне раскрснице и измештање светлосне сигнализације дуж булевара, све су то послови који ће се радити у наредном периоду и годинама, јер су таквог обима и захтевају значајна средства – додао је градоначелник. 

Представник извођача радова Синиша Кукин истиче да су у току завршни радови који подразумевају нивелацију шахтова, банкина и уређење бочних прилаза тротоару, и очекује да све буде урађено до краја ове недеље. Објашњава да је предност овакве израде тротоара и што се, након евентуалне интервенције или неких радова на подземним инсталацијама, враћа, практично, у првобитно стање.

 У данашњем обиласку, уз градоначелника су били и заменик Саша Сантовац, помоћници Симо Салапура, Драган Ћапин и Душко Радишић, начелник Одељења за привреду Градске управе Горан Краварушић, представници месних заједницa са “Багљаша” и представник извођача радова, предузећа “Еко – Градња” Синиша Кукин.  

Извор: Град Зрењанин