ГРАДОНАЧЕЛНИК УПРИЛИЧИО ПРИЈЕМ ЗА ПАВЛА СЕКУЛИЋА, ОСВАЈАЧА ДРУГОГ МЕСТА НА ЕВРОПСКОЈ ОЛИМПИЈАДИ ИЗ ГЕОГРАФИЈЕ

Градоначелник Града Сомбора Антонио Ратковић, данас је са сарадницима уприличио пријем за још једног надареног и изванредног ђака с територије Града. Реч је о Павлу Секулићу, ученику 1. разреда Гимназије „Вељко Петровић“ Сомбор, који похађа смер за ученике са посебним способностима за рачунарство и информатику, који је на Европској олимпијади из географије, у јуниорској категорији, освојио друго место и сребрну медаљу за Србију.

Градоначелник је у разговору са сребрним Секулићем рекао да је поносан на остварени успех наших ђака који све чешће доносе медаље са разних такмичења, те додао да Сомбор има светлу будућност са младима који су паметни, пожртвовани и посвећени циљу да усвоје што више знања и да буду најбољи.

„Драги Павле, честитам ти на оствареном резултату и освојеном другом месту на Европској олимпијади из географије. Изузетно се радујем када имамо прилику да угостимо младе који су својим знањем остварили запажене резултате и верујем да је цео град поносан на вас. Ми као Град радимо и радићемо на томе да вам пружимо континуирану подршку у вашем школовању, али и на подизању квалитета и услова школовања како би вам ђачки дани били што пријатнији и лепши. Велика ми је част и задовољство када могу да разговарам са младим и паметним људима који имају неке нове идеје и циљеве с којима можемо заједничким снагама да допринесемо даљем напретку и развитку нашег града. Још једном ти честитам на оствареном резултату и желим ти пуно среће и успеха у даљем школовању“, рекао је градоначелник Ратковић.

Поред другог места на Европској олимпијади, Павле је у претходном периоду освојио мноштво награда као што је: 2. награда на државном такмичењу из географије, 3. награда за најбољи писмени рад из српског језика и књижевности у Србији за 2023/2024. школску годину, 2. награду на окружном такмичењу из Књижевне олимпијаде, 2. награду на окружном такмичењу из математике, 3. награду на окружном такмичењу из физике, те пласман на државно такмичење из програмирања.

На јубиларној 10. Европској олимпијади из географије, учешће је узело око 140 ученика из 12 европских земаља, подељених у две категорије, јуниоре и сениоре. Србију је представљало 19 ученика и студената, а чак једанаест је освојило медаљу.

Пријему су присуствовали и заменица градоначелника Љиљана Тица, начелник Одељења за образовање Горан Тодорић, директор Гимназије „Вељко Петровић“ Душан Мишковић, родитељи младог Павла и Данијела Тохољ, менторка и професорица географије.

Извор: Град Сомбор