ГРАДОНАЧЕЛНИК ЗРЕЊАНИНА ОБИШАО МОСТ НА ТАМИШУ И РАЗГОВАРАО С МЕШТАНИМА ТОМАШЕВЦА И ОРЛОВАТА

Након што је Јавно предузеће „Путеви Србије“ на мосту преко Тамиша, на путу између Орловата и Томашевца, поставило бетонску баријеру, мештани оба села су приморани да користе алтернативни пут. Мост је у изузетно лошем стању, по питању стабилности и носивости. Званично је затворен већ дуже време, али су људи прелазили на сопствену одговорност, што никако није било безбедно. Тражи се најбоље решење, које ће, наравно бити у интересу становништва.

Из свих наведених разлога, први човек града Зрењанина Симо Салапура јутрос је, са директором “ЈП за урбанизам” Гораном Краварушићем, обишао мост и поразговарао са мештанима.
– Бројни су проблеми због затварања моста. Мештани Томашевца морају да путују до Орловата обилазним путем дужим више од 40 километара. Алтернативни летњи пут који води од Орловата ка Ботошу и Томашевцу није адекватан за кориштење у зимском периоду. Посебан проблем ће бити уколико порасте водостај Тамиша, када се неминовно догађа да се прилаз Томашевцу код бране поплави и следи затварање саобраћаја и на тој локацији. Мештани Орловата сада до најближе бензинске пумпе морају да путују више до 20 километара, уместо четири, колико је било преко моста на Тамишу. Данас сам се састао са мештанима села, сагледао вишедеценијски проблем са којим се суочавају – рекао је градоначелник и нагласио да би се реконстрисањем моста значајно олакшало свакодневно функционисање свих људи.

– Било ми је важно да чујем мишљење и сугестије људи који живе овде и на основу тога ћемо радити на решавању тренутног проблема, као и на основу мишљења струке. Наставићемо и даље да разговарамо с људима, јер тражимо најбоље решење, које ће искључиво бити у интересу становништва које овде живи – закључио је Салапура.

 Подсећања ради, друмско-железнички мост на Тамишу између села Орловат и Томашевац, који датира из 1880. године, из безбедносних разлога затворен је крајем марта 2020. године.

Извор: Град Зрењанин