GRADONAČELNIK ZRENJANINA UGOSTIO TENORA BELU MAVRAKA I ROMANA BUGARA

Na Trgu slobode u Zrenjaninu večeras od 21 čas nastupa Zrenjaninska filharmonija, a tim povodom gosti gradonačelnika Zrenjanina Čedomira Janjića i njegovih saradnika danas su bili direktor filharmonije Roman Bugar i specijalni gost na koncertu, naš sugrađanin svetskog renomea, tenor Bela Mavrak. Tokom srdačnog razgovora, oni su najavili koncert za pamćenje i obećali publici, koja se očekuje u rekordnom broju, pravi spektakl i vrhunski umetnički doživljaj. 

Bela Mavrak prijemu je prisustvovao sa suprugom Monikom, koju je upoznao u glavnom kubanskom gradu Havani, prilikom jednog od brojnih nastupa s “Orkestrom Johan Štraus” violiniste i “kralja valcera” Andrea Rijua, s kojim širom sveta peva kao jedan od trojice “zlatnih” tenora.   

 

Gradonačelnik Zrenjanina pozvao je sugrađane i njihove goste da dođu večeras na centralni trg, na sada već tradicionalni nastup Zrenjaninske filharmonije koja svake godine prva nastupa na Trgu slobode, u okviru velikih koncerata na ovoj lokaciji. 

“Retko koji grad može da se pohvali svojom filharmonijom, a Zrenjaninska filharmonija po četvrti put nastupa na našem najvećem trgu. Pozornica i produkcija su drugačiji, mnogo bolji nego dosada, a posebna nam je čast što će večeras nastupiti i Bela Mavrak, zvezda svetska, a naša. Mi, Zrenjaninci, uz uvažavanje svih zvezda koje nam dolaze, ipak posebnu pažnju pridajemo Zrenjaninskoj filharmoniji i Beli Mavrak i siguran sam da će ih večeras pozdraviti bar petnaest do dvadeset hiljada ljudi”, kazao je Janjić. 

Bela Mavrak s uzbuđenjem očekuje večerašnji nastup pred svojom publikom, nakon nastupa na beogradskom “Tašmajdanu” povodom obeležavanja 60. godina Radio-televizije Srbije, a pre serije koncerata u severnoj i južnoj Americi i Australiji. 

“Ove godine imamo više od stotinu koncerata i raspored nam je ispunjen do kraja godine. Srećan sam što sam uspeo da pronađem toliko slobodnog vremena da najzad mogu da nastupam na trgu u Zrenjaninu, i to je moj treći nastup u mom gradu, a prvi na ovakvom prostoru. Ja sam ponosan, jer sam ovde odrastao, živeo u Zrenjaninu do zabavišta, potom se preselio u Mihajlovo, gde su mi roditelji radili kao nastavnici u školi. Ovaj grad će uvek ostati moj grad, tu sam završio srednju medicinsku i nižu muzičku školu, trenirao i boks kod Zvonka Vujina, to su uspomene koje se ne zaboravljaju”, rekao je on.

Dodao je i da je pevanje pred domaćom publikom i prijateljima poseban izazov i da takođe očekuje da će biti oboren rekord u poseti jednom ovakvom događaju. 

Roman Bugar, direktor Zrenjaninske filharmonije, najavljuje za večeras umetnički i muzički spektakl u kom će učestvovati više od 60 članova filharmonije i Novosadskog Big Benda.    

“Neki od aranžmana koje smo pripremili za večeras biće izvedeni možda i prvi put u svetu. Izvodila se disko muzika uz filharmoniju, ali će se mnogi aranžmani po prvi put izvoditi u ovakvom sastavu, pisani za big bend, filharmoniju i pevače. Izuzetna nam je čast što možemo da sviramo sa svetskim tenorom, a Zrenjanincem, i retki su takvi ljudi, kao što je on, što uvek dolaze u svoj grad, bez ikakvih uslova, honorara, samo je bitno da bude dobra atmosfera i dobra energija. To će večeras sigurno biti tako, očekujem brojnu publiku, program će biti jedinstven i mislim da će koncert biti veoma uspešan”, istakao je Bugar.  

Zrenjaninskom filahrmonijom i Novosadskim Big bendom diriguje Fedor Vrtačnik, uz soliste Danku Aadamov, Mirnu Radulović, Zorana Šandorova i specijalnog gosta, Belu Mavraka.

Koncert na Trgu slobode počinje večeras u 21 čas, uz direktan televizijski prenos na drugom programu Radio-televizije Srbije i prvom programu Radio-televizije Vojvodine.   

 

Izvor: Grad Zrenjanin