ГРАДОНАЧЕЛНИКУ НОВОГ САДА УРУЧЕНА СВЕТОСАВСКА НАГРАДА

Градоначелнику Новог Сада Милошу Вучевићу додељења је традиционална Светосавска награда, која је намењена појединцима, установама и компанијама за изузетне резултате у области образовања и васпитања.  

То признање њему је данас у Влади Србије уручио министар просвeте, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић, и то за велики допринос побољшању услова рада у предшколским установама и установама образовања, и афирмацији успешних ученика Града Новог Сада. 

– Част ми што сам добитник признања и што сам се нашао у друштву успешних људи међу којима су ђаци и професори. Ово доживљавам као награду за Нови Сад, за све ученике, наставнике, професоре, за све oно што смо заједно радили, и то не само на плану изградње и реконструкције школа и вртића, него и стварањем бољих услова за живот и образовање. Верујем да ћемо бити још успешнији, а драго ми је што смо промовисали успешне ученике, показали да се знање цени и да учење треба да траје цео живот, ако желите да будете успешни. Град се економски оснажио па смо могли да успоставимо Видовданску награду, да пошаљемо ученике на Крф и купимо уџбенике за све ђаке прваке. Обезбедили смо потпуно бесплатан боравак за децу у вртићима ПУ “Радосно детињство“, а први смо град у Србији који субвенционише боравак деце у приватним вртићима. За ову годину смо определили средства за боравак 3000 малишана у приватним вртићима, а настојаћемо да повећамо ниво градских субвенција. Такве ствари морају да буду последица боље економске ситуације у граду. Поносан сам на то што су награђени и декан Факултета техничких наука Раде Дорословачки и директор Гимназије „Јован Јовановић Змај“ Радивоје Стојковић, као и на све друге образовне установе у Новом Саду – нагласио је градоначелник Вучевић и честитао свим лауреатима.