GRADSKA IZLETIŠTA SPREMNA ZA PRAZNIKE, POSETA ĆE ZAVISITI OD VREMENSKIH USLOVA

Gradska izletišta, na kojima se tokom predstojećih prvomajskih praznika, tradicionalno okuplja najveći broj naših sugrađana, uređena su i spremna za posetioce, a koliko će ih biti ove godine zavisiće umnogome i od vremenskih uslova koji su ovih dana prilično promenljivi.

Upravljač izletišta na Tisi kod žabaljskog mosta i “Motela” u Šumici, javno preduzeće “Gradska stambena agencija”, blagovremeno je izvršilo sve aktivnosti da ove lokacije pripremi za dolazak izletnika. Pokošeni su travnjaci, izvršen tretman protiv krpelja, uklonjen otpad, saniran oštećen mobilijar i “osvežen” postojeći, i na samim izletištima može se videti da su u potpunosti uređena. Popravljena su i oštećenja na prilaznom putu do izletišta kod Tise, a danas je završeno košenje trave uz taj put i na samom izletištu. U funkciji su i dečje igralište i sportski tereni – dva terena za basket 3 x 3 i za odbojku na pesku. Gostima će tokom prvomajskih praznika na raspolaganju biti i nekoliko ugostiteljskih objekata.

Uređeno je i prilazno šetalište do manastira Svete Melanije i izletišta “Motel”, od ulice 6. maja i Parka prijatelja dece. Na “Motelu” su dodatno uređena mesta oko roštilja i česmi, a u funkciji su i sportski tereni za košarku, mali fudbal, odbojku i tenis. Posečena su osušena i kritična stabla i potkresane grane, sve s ciljem poboljšanja bezbednosti posetilaca.  

Današnji obilazak izletišta na Tisi i “Motela” potvrđuje navedeno – prvomajski uranak može da počne. Poučeni iskustvima iz prethodnih godina, mnogo je naših sugrađana, posebno mlađih, koji se ne obaziru na vremenske uslove i svakako će sutra krenuti put nekog od izletišta i provesti praznike na čistom vazduhu. Oni najveći zaljubljenici u prirodu učinili su to već danas i uz obalu Tise već je postavljeno nekoliko šatora, a pristižu i vlasnici kamp-prikolica.

Izvor: Grad Zrenjanin