ГРАДСКА УПРАВА ДОНИРАЛА ВОЗИЛО И ОПРЕМУ САОБРАЋАЈНОЈ ПОЛИЦИЈИ

Успешна сарадња између локалне самоуправе и Полицијске управе Кикинда поново је на конретан начин потврђена. Саобраћајној полицији је на употребу предато службено возило, а нова вредна донација обухватила је рачунарску опрему и два комплета за обављање увиђаја. Укупна вредност ове донације износи око 2,2 милиона динара:

– Возило марке “дачија докер”, али и остала опрема, набављени су из средстава који се у буџет сливају од наплате саобраћајних казни на територији Града Кикинда. Верујемо да ће захваљујући донираној опреми, припадници Саобраћајне полиције на ефикаснији начин обављати свакодневне задатке – рекао је Миливој Лињачкји, члан ГВ. Он је подсетио да се Град Кикинда упустио у израду Стратегије безбедности саобраћаја у нашој средини:

– Суштина оваквих донација, али и доношења Стратегија безбедности саобраћаја, јесте да се саобраћајна култура подигне на виши ниво и да се повећа безбедност свих учесника у саобраћају. Бранко Петров, начелник Одељења саобраћајне полиције, захвалио се локалној самоуправи на изузетној сарадњи током протекле четири године:

– Она се огледала у донирању возила, радарских уређаја и остале неопходне опреме. Веома ће нам користити и ова коју смо данас добили – рекао је Петров.

Извор:Град Кикинда