ГРАДСКИ МУЗЕЈ КЦ ВРБАСА ЈЕ МУЗЕЈ ЗА 10

Представници Међународног удружења музеја, затим координатори манифестације „Музеји за 10“, те представници Музеја Војводине и Музеја Бечеја, посетили су јуче Градски музеј Културног центра Врбаса и општину Врбас. У сусрету са Миљаном Штулић, заменицом председника општине Врбас, Бојаном Перизом, чланом Општинског већа задуженим за културу, Рихардом Хенглом, директором Културног центра Врбаса, и Весном Гргуровић, руководитељком Градског музеја, оцењено је да Градски музеј новим садржајима, програмима и пројектима у континуитету унапређује културну понуду Врбаса, што изазива све веће интересовање домаће публике и публике из окружења.

Славко Спасић, председник Националног комитета ИКОМ Србија, истакао је да цела заједница треба да буде поносна на Градски музеј, као и да се, уколико постоје могућности, укључи заједно са локалном самоуправом у акције пружања материјалне подршке установи, како би се културна баштина још боље чувала и презентовала јавности.

Др Драго Његован, директор Музеја Војводине, матичне установе и за Градски Музеј КЦ Врбаса, оценио је да је стална поставка конципирана веома успешно а изабрани артефакти обрађени су и презентовани на прави начин. „Можемо очекивати само напредак ове установе јер и општина Врбас пружа адекватну подршку Градском музеју“, рекао је др Његован и истакао сарадњу локалне самоуправе и Градског музеја као пример добре праксе. 

Извор: Општина Врбас